You are here

Østrig

Monsantos Bt MON810 findes i ufødte børn i strid med forudsætning for godkendelse

Forskerne frygter, at gravide kvinders fostre kan få allergi og misdannelser af Bt-giften, som er overført til dem fra kød, æg eller mælk fra dyr, der er fodret med det gensplejsede foder.

Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, minder om, at alle godkendelser af gmo til foder sker under forudsætning af, at det netop ikke efterfølgende kan genfindes hos mennesker.

- Derfor må fødevareministeren genoverveje godkendelsesprocedurerne for gmo til foder, siger han.

EU-lande stejler vildt over EUs logningsdirektiv

Logningsdirektivet nedbryder europæernes grundlæggende rettigheder, lyder kritikken fra flere lande, der ikke vil have logningen ind over deres landegrænser. Se her, hvad de frygter.

Europa-Kommissionen mener i en ny rapport om EU's logningsdirektiv, at "opbevaret telekommunikations-data spiller en vigtig rolle i beskyttelsen af offentligheden mod skade forårsaget af alvorlig kriminalitet."

2 døde efter vaccination mod livmoderhalskræft i EU-lande

Det europæiske lægemiddelagentur (EMEA) har modtaget indberetninger om dødsfald blandt kvinder, der tidligere var blevet vaccineret med Gardasil, heriblandt to rapporter om pludselige og uventede dødsfald hos to unge kvinder i EU.

Gardasil er en vaccine godkendt i EU til forebyggelse af livmoderhalskræft og andre sygdomme forårsaget af humant papilloma virus (HPV) type 6, 11, 16 og 18 hos kvinder. Ca. 1,5 mio. kvinder har modtaget vaccinen i EU.

Jeg undrer mig over militærfolk til Haiders begravelse

Jeg må sige, at jeg godt nok her i den forgangne tid har spærret øjnene op i forbindelse med Jörg Haiders død og begravelse. Han var en højre-orienteret politiker i Østrig og døde i en bilulykke p.gr.a for høj fart og spiritus.

Men jeg kan bare ikke forlige mig med, at man i forbindelse med begravelse ledsager hans kiste af militærfolk.

Sider

Subscribe to RSS - Østrig