You are here

EU-kommissionen

EU-kommissionen er den eneste, som i EU-systemet har ret til at fremsætte forslag til lovgivning. På samme tid er de politisk udpegede embedsmænd, som skal arbejde uafhængigt af deres hjemlande. De enkelte EU-kommissærer administrerer forskellige områder over for medlemslandene.

Retsforbehold: Folketingets flertal kan ikke pålægge regeringen at stemme for eller afvise EU-retsakter i Europa-udvalget

Euvalget.dk skriver idag:

Der var i forbindelse med COP21 i Paris, at regeringen ved Claus Hjort Frederiksen fremlagde forhandlinger om klimafinansiering til COP21 til orientering.

Et flertal i Folketinget havde en anden holdning end regeringen & ønskede medindflydelse

"Hvis det bliver et ja ved folkeafstemningen i morgen, er det i sidste ende regeringen - og ikke Folketinget - der beslutter, om nye retsakter skal vælges til og blive gældende ret her i landet - eller ej.

Vælgerbedrag: Blå bloks forslag om begrænsning af dagpenge & andre velfærdsydelser er allerede et EU forslag

DR P1 Orientering den 12. juni 2015:

"Det skal være sværere for tyskere, bulgarere og spaniere at få for eksempel dagpenge, kontanthjælp og børnepenge her i landet. Det mener de fire blå partier Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der desuden bakker op om briternes forsøg på at forhandle en ny aftale på plads med EU. En melding, der blev godt modtaget i London. For premierminister David Cameron har lige fået den kolde skulder fra en række andre EU lande.

Herhjemme blev blå bloks fælles EU udspil modtaget med beklagelser om "et knæfald for Dansk Folkeparti". Men også med en vis undren.

For de forandringer, blå blok vil arbejde for når det gælder udbetaling af velfærdsydelser til EU borgere, er allerede på vej gennem EU systemet. Det kan vores første gæst i dag fortælle mere om."

Medvirkende: Jon Kvist, professor i europæisk offentlig politik og velfærd på Roskilde Universitet.

Hør indslaget her (åbner i nyt vindue)

EU godkendelse af afregning for husstandsvindmøller & solcelle strøm har ventet 10 måneder

Energistyrelsen sendte den såkaldte notificering til EU om de ændrede afregningsregler (for strøm, flj) 23. juli 2013 – altså for ni måneder siden – og godkendelsen lader fortsat vente på sig. Styrelsen afviser at kunne gøre mere end at give EU-Kommissionen de svar, som den efterspørger.

EU-rettens forrang sætter en stopper for Venstres ændring af velfærdsturisme

DR P1 Orientering den 11. marts 2014:

Statsminister Helle Thorning Schmidt lovede - som sagt - i dag både på sit ugentlige pressemøde og senere i Folketingssalen, at regeringen på 3 forskellige punkter vil sætte ind i EU-sammenhæng i et forsøg på at begrænse retten til velfærdsydelser på tværs af grænser.

Sider

Subscribe to RSS - EU-kommissionen