You are here

Tyskland

EU domstolen stopper tysk lokal lov om mindsteløn for tjenesteydelser udført i et andet EU land

EUfagligt.dk skrev den 25. september 2014:

"Sagen handler om et udbud, som bystyret i Dortmund havde lavet, om digitalisering af dokumenter fra byens plan- og bygningskontor. Dortmund stillede, som loven kræver, krav om mindstelønnen i udbuddet. Men firmaet, der vandt kontrakten, klagede til ”Voldgiftsretten for offentlige indkøb”, kravet, fordi de havde tænkt sig at få arbejdet lavet hos en underleverandør i Polen.

(...)

DONG: I Tyskland er over 100 forsyningsselskaber blevet re-kommunaliseret

DR P1 Orientering den 28. januar 2014:

Mens danskerne diskuterer DONG og aktiesalget til investeringsbanken Goldmann-Sachs, så er tendensen i Europa, og store dele af verden, i stedet forsøg på at genvinde offentlig kontrol med forsyningsselskaberne.

Tage Baumann orienterer om forsøgene i Storbrittanien med re-nationalisering, Tyskland med "re-kommunalisering", samt Spanien og Frankrig, hvor det handler om, at genindføre offentlig regulering af det privatiserede.

12,8 Millioner tyskere lever i fattigdom - mange af dem i lavtlønsjob af hensyn til konkurrenceevnen

DR P1 Orientering den 1. oktober 2012:

I Tyskland kan man arbejde 50 timer om ugen og alligevel være nødt til at gå på socialkontoret efter supplerende kontanthjælp for at klare dagen og vejen.

De klarer finanskrisen med bravur. Industrien kører i højeste gear, pengene vælter ind, men tyskerne er ikke meget for at dele dem. Det er det billede, mange europæere har af Tyskland ikke mindst i kriselandene.

Men det er langt fra alle tyskere, der nyder godt af landets økonomiske opsving. De nyeste tal viser, at 12,8 mio. lever på eller under fattigdomsgrænsen, det er cirka hver sjette indbygger.

ESM: Den tyske Forbundsdomstol sætter bundprop i tysk gældsforpligtigelse

Den tyske forfatningsdomstol godkendte tysk deltagelse i den Euro Stabilitetsmekanisme (ESM), men kræver at den tyske forbundsdag (parlamentet) skal godkende yderligere tysk gældsforpligtigelse udover de nuværende 190 Mia. Euro. Denne mekanisme skal være folkeretligt forpligtende enten ved en erklæring i forbindelse med underskriften på ESM eller ved et brev til samtlige medunderskrivere.

Sider

Subscribe to RSS - Tyskland