You are here

Frankrig

Fransk stop for Misoprostol til at igangsætte fødsler ændrer ikke noget i Danmark

Stine Brix (MF) fra Enhedslisten undrer sig over, at de danske myndigheder blåstempler lægemidlet, som Frankrig advarer imod. Det sker efter 28 kvinder har indberettet alvorlige bivirkninger efter brug af Misoprostol til at igangsætte fødsler, som kun er godkendt til behandling af mavesår.

Fransk rottestudie af Monsanto GMO majs & roundup er forkastet af de samme, der godkendte GMO majsen

DR P1 Orientering den 22. oktober 2012:

Frankrigs biotekniske råd HCB har i dag, 22. oktober, besluttet at forkaste et videnskabeligt studie, der blev offentliggjort i september. Studiet, der var et længerevarende forsøg med laboratorierotter, hævdede at påvise, at der var alvorlige sundhedsrisici ved brugen af den genmanipulerede majs fra det amerikanske firma Monsanto og firmaets sprøjtegift Roundup.

Studiet skabte voldsom debat efter offentliggørelsen og blev det kritiseret for sin videnskabelige metode og for ikke at være repræsentativ nok. Og studiet blev derfor også for nylig afvist af EU's myndigheds for fødevaresikkerhed EFSA.

Men den samme kritik kan man med rette bruge mod de studier, der har ført til godkendelsen af de genmanipulerede fødevarer, påpeger forskeren bag den franske studie. Og flere politikere har peget på, at der er et habilitetsproblem, fordi de fagfolk, der nu har afvist det franske studie er de samme, som har godkendt autorisationerne til de genmanipulerede fødevarer.

Fransk forskning viser risiko ved genmanipulation & round up

DR P1 Orientering den 20. september 2012:

Ny forskning fra universitet Caen i Frankrig viser, at genmanipulerede fødevarer og plantegifte fører til alvorlige sygdomme hos rotter.

Forskningen kan risikere at ændre hele diskussionen om brugen af genmanipulerede fødevarer, afgrøder og plantegifte fuldstændig.

Af Aske Munch

Pandemrix: Sverige yder højere erstatning til narkolepsiramte efter svineinfluenza vaccination

Den svenske regering meddelte igår, at den går ind & giver en højere erstatning til unge & børn fra 19 år & nedefter på Kr. 10 Mio. i svenske kroner (SEK).

Erstatningen ydes som følge af vaccinationen med Pandemrix mod svineinfluenza H1N1, som i fører til 4 gange så stor risiko for at udvilke narkolepsi. Pandemrix blev også brugt i Danmark i 2009/2010 til at vaccinere imod svineinfluenza.

Sider

Subscribe to RSS - Frankrig