You are here

Allergi

Allergi tilfælde stiger, men specialet i allergi har nu været nedlagt i 10 år

22,7% af voksne danskere lider af allergi, som primært viser sig i statistikker over sygedage og medicin. Specialet i allergologi blev nedlagt for 10 år siden, og der har manglet fagligt og politisk fokus på sygdommen siden da, hvilket influerer på såvel forbyggelse som behandling.

Monsantos Bt MON810 findes i ufødte børn i strid med forudsætning for godkendelse

Forskerne frygter, at gravide kvinders fostre kan få allergi og misdannelser af Bt-giften, som er overført til dem fra kød, æg eller mælk fra dyr, der er fodret med det gensplejsede foder.

Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, minder om, at alle godkendelser af gmo til foder sker under forudsætning af, at det netop ikke efterfølgende kan genfindes hos mennesker.

- Derfor må fødevareministeren genoverveje godkendelsesprocedurerne for gmo til foder, siger han.

Diæt uden mejeriprodukter og gluten kan fjerne ADHD på kort sigt

En særlig diæt kan fjerne symptomerne på udviklingsforstyrrelsen ADHD, hvor børn kan have opmærksomhedsforstyrrelse, være hyperaktive og impulsive. Det viser en ny hollandsk undersøgelse, der er blevet offentliggjort i det prestigefyldte medicinske tidsskrift The Lancet.

Diæten bestod af vand, hvidt kød, nogle grøntsager, ris og frugt, og effekten var slående, skriver forskerne i deres rapport.

Sider

Subscribe to RSS - Allergi