You are here

kræft

Ekspert anklager Sundhedsstyrelse for at vildlede om HPV-vaccine

»Folk kan gå på nettet og læse, at der kun er indirekte evidens for vaccines gavnlige virkning, og at nogle eksperter har en anden holdning til, hvor sikre de her vacciner er. Man er nødt til at være åben omkring usikkerheden for overhovedet at have nogen troværdighed i befolkningen. Hvis det var firmaerne bag vaccinen, der sagde, at den redder liv, ville de kunne anklages for ulovlig markedsføring. De må ikke love mere, end man har dokumentation for. Men det må man åbenbart gerne som sundhedsstyrelse.« udtaler overlæge Karsten Juhl Jørgensen fra det uafhængige Nordisk Cochrane Center.

At være pårørende i en konkurrencestat

Vibeke Syppli Enrum har fået lov at bringe Camilla Tveds kronik om at være pårørende (i en konkurrencestat).

Vibeke Syppli Enrum indleder med denne kommentar:


"I en tid, hvor nedskæringer regelmæssigt rammer sundhedsvæsenet, og hvor politikere alvorsfuldt påstår, at det er den nødvendige og uundgåelige politik, er det klogt at se på nogle af de konsekvenser, nedskæringerne har.

Tarmbakterier undersøges for effekten på sclerosepatienter efter sammenhæng med diabetes

Scleroseforeningen.dk skrev den 20. februar 2014:

Er vores tarmindhold en af de brikker, der mangler for at forstå det store sclerosepuslespil? Det har en gruppe danske forskere bestemt sig for at kigge nærmere på. Nydiagnosticerede patienter søges til forsøget.

Der er mere end 100 billioner bakterier i vores tyktarm. I alt godt og vel halvandet kilo. Faktisk har vi ti gange så mange bakterieceller i kroppen som antal af menneskeceller.

Lovforslag på vej i Knesset i Israel til lovliggørelse af medicinsk cannabis

DR P1 Orientering den 16. april 2014:

I Israel er der et lovforslag på vej, der skal give alle læger ret til at skrive recept på medicinsk cannabis.

Omkring ti tusinde israelere benytter allerede medicinsk cannabis: Cancerpatienter, patienter med kroniske smerter, kroniske inflammationer, epileptikere, børn, unge og gamle.

Af: Hanne Foighel

Hør indslaget fra DR P1 Orientering igår (åbner i nyt vindue):

Sider

Subscribe to RSS - kræft