You are here

ritalin

ritalin

Medieret undervisning: Israelsk psykolog hjælper ADHD børn uden brug af ritalin

DR P1 Orientering den 2. april 2012:

Børn proppet med narko,’ skrev Ekstra Bladet, da de første danske behandlinger med stoffet Ritalin blev gennemført i 60’erne. I dag har vi vænnet os til stofferne og de psykiske diagnoser og medicinen udskrives med rund hånd.

Ritalin udskrives bl.a. til børn med diagnoserne DAMP, ADHD og andre, det man før i tiden beskrev som hyperaktive børn, men som i dag dækker over en lang række mere forskelligartede forstyrrelser. Og som med en fællesbetegnelse blandt andet kaldes hyperkinetiske børn.

Sidste år blev over 25.000 danske børn behandlet med stoffet Ritalin som er en centralstimulans i familie med amfetaminer. Og som paradoksalt nok har en beroligende virkning på netop hyperaktivitet.

I Jerusalem sidder en næsten 90 årig psykolog, Reuven Feurstein og ryster opgivende på hovedet. For alle ADHD børn er blevet diagnosticeret ved hjælp af IQ test og psykologiske test, hvis formål er at måle, hvad personen kan her og nu.

Mens det man efter hans mening burde gøre var at give en dynamisk test, der kan afsløre hvad det pågældende barn kunne lære, og så give den nødvendige hjælp til at lære barnet at bruge sit potentiale.

Diæt uden mejeriprodukter og gluten kan fjerne ADHD på kort sigt

En særlig diæt kan fjerne symptomerne på udviklingsforstyrrelsen ADHD, hvor børn kan have opmærksomhedsforstyrrelse, være hyperaktive og impulsive. Det viser en ny hollandsk undersøgelse, der er blevet offentliggjort i det prestigefyldte medicinske tidsskrift The Lancet.

Diæten bestod af vand, hvidt kød, nogle grøntsager, ris og frugt, og effekten var slående, skriver forskerne i deres rapport.

Ritalins bivirkninger aldrig undersøgt

DR P1 Orientering fredag d. 3. september 2010:

Antallet af især børn, der får diagnosen ADHD stiger eksplosivt, Det samme gør derfor udleveringen af medicin til behandling af tilstanden. Indenfor de sidste ti år er det samlede forbrug af ADHD-medicin ti doblet.

Samtidig er der stigende bekymring for at medicinen har alvorlige bivirkninger. Da ADHD-medicin, som for eksempel Ritalin, blev godkendt til brug i Danmark var der nemlig ingen undersøgelse af effekterne ved langsigtet brug.

Subscribe to RSS - ritalin