You are here

ADHD

ADHD

Kemisk cocktail i produkter kædes sammen med stigning af autisme, ADHD & ordblindhed hos børn

Artiklen startede i Information idag:
/ Forskere: Industriens kemi gambler med børns hjerner (Information.dk)

Forskerne mener, at den farlige kemi kan kædes sammen med, at et stigende antal børn på verdensplan bliver født med udviklingsvanskeligeheder som ADHD, autisme og ordblindhed.

Medieret undervisning: Israelsk psykolog hjælper ADHD børn uden brug af ritalin

DR P1 Orientering den 2. april 2012:

Børn proppet med narko,’ skrev Ekstra Bladet, da de første danske behandlinger med stoffet Ritalin blev gennemført i 60’erne. I dag har vi vænnet os til stofferne og de psykiske diagnoser og medicinen udskrives med rund hånd.

Ritalin udskrives bl.a. til børn med diagnoserne DAMP, ADHD og andre, det man før i tiden beskrev som hyperaktive børn, men som i dag dækker over en lang række mere forskelligartede forstyrrelser. Og som med en fællesbetegnelse blandt andet kaldes hyperkinetiske børn.

Sidste år blev over 25.000 danske børn behandlet med stoffet Ritalin som er en centralstimulans i familie med amfetaminer. Og som paradoksalt nok har en beroligende virkning på netop hyperaktivitet.

I Jerusalem sidder en næsten 90 årig psykolog, Reuven Feurstein og ryster opgivende på hovedet. For alle ADHD børn er blevet diagnosticeret ved hjælp af IQ test og psykologiske test, hvis formål er at måle, hvad personen kan her og nu.

Mens det man efter hans mening burde gøre var at give en dynamisk test, der kan afsløre hvad det pågældende barn kunne lære, og så give den nødvendige hjælp til at lære barnet at bruge sit potentiale.

Tabuer fastlåser psykisk sårbare

DR P1s Den Sociale Udfordring den 16. august 2011:

Tabuerne omkring psykisk sygdom betyder, at mange ikke får den hjælp, de har brug for, fordi skammen over at være psykisk syg forhindrer, at man får talt om problemerne. 

Det mener den radikale folketingspolitiker Anne Marie Geisler Andersen, som med sine diagnoser for depressioner og ADHD betragter sig som "psykisk sårbar". 

Sider

Subscribe to RSS - ADHD