You are here

Sammenhængskræften

Udlændingeaftale 2010 skaber social apartheid

Pressemeddelelse fra Enhedslisten d. 7. november 2010:

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er chokeret over indholdet af den nye udlændingeaftale mellem DF og regeringen.

Forslaget betyder reelt, at en stor gruppe almindelige danskere aldrig vil kunne bo i Danmark med deres udenlandske ægtefælle.

Social slagside
At reglerne rammer socialt skævt, gør blot forslaget endnu mere usympatisk.

Politisk lydhørhed for forskelsbehandling af psykisk syge veteraner

En artikelserie i Information om at tidligere udsendte soldaters bliver ladt i stikken sætter sig spor rent politisk:

34-årige Michael er en af de krigsveteraner, der har levet på hjælp af private støtter. Københavns Kommune har sendt ham til alt fra Mændenes Hjem til et psykiatrisk værested for misbrugere og har nu frataget ham kontanthjælpen for anden gang. Kun på grund af Soldaterlegatet er Michael ikke blevet smidt ud af sin lejlighed igen.

»Han bliver mødt med mistro og betragtet som en bums, der bare skal tage sig sammen. Man fokuserer udelukkende på det negative, og derfor skaber systemet bare flere tabere, som det er indrettet i dag,« mener Vivi Jensen.

Kommuner svigter også syge krigsveteraner

Livlinen hjælper 303 tidligere udsendte soldater med alvorlige psykiske problemer som posttraumatisk stresssyndrom (PTSD). Af dem har 204 uafsluttede sager om sygedagpenge, mistet kontanthjælp eller førtidspension liggende i kommunerne. Halvdelen af sagerne har strakt sig over mere end fem år. 15 sager har været behandlet i mere end 10 år, viser en opgørelse fra Livlinen.

Fattigdommen vokser i ghettoområder

Antallet af »fattige« i belastede byområder som Tingbjerg i København, Vollsmose i Odense og Gellerup i Århus er trods løfter og handlingsplaner vokset de seneste år.

Fattigdom i ghettoer i vækst (Berlingske.dk) (1. maj 2010)

Via
[DR Online]

Læs analysen her på Arbejderbevægelsens Erhvervsråd:

Sider

Subscribe to RSS - Sammenhængskræften