You are here

Udlændingeaftale 2010 skaber social apartheid

Pressemeddelelse fra Enhedslisten d. 7. november 2010:

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er chokeret over indholdet af den nye udlændingeaftale mellem DF og regeringen.

Forslaget betyder reelt, at en stor gruppe almindelige danskere aldrig vil kunne bo i Danmark med deres udenlandske ægtefælle.

Social slagside
At reglerne rammer socialt skævt, gør blot forslaget endnu mere usympatisk.

- Det er ikke alle danskere der bare lige kan hive 120.000 kroner op af lommen som økonomisk sikkerhed. Er det nu kun dem med de tykke tegnebøger, der skal have lov til at leve med den, de elsker? spørger Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til de nye krav til ”økonomisk sikkerhed”.

- Gifter du dig med en person, der har læst på et fint universitet, så får du særbehandling, mens de, der forelsker sig i en udenlandsk tømrer eller sygeplejerske, ikke vil få samme muligheder for at leve med deres ægtefælle i Danmark. Det er vanvittigt. Du spørger jo ikke til uddannelsesniveau, før du forelsker dig.

Afledningsmanøvre koster dyrt
Der er ingen tvivl om, at de mange par, der kommer i klemme på grund af de nye regler, er brikker i et spil om at aflede befolkningens opmærksomhed fra regeringens uløste problemer med stigende arbejdsløshed og nedskæringer i kommunerne.

- Endnu engang bliver udlændingekortet spillet, og den afledningsmanøvre vil få dybt alvorlige konsekvenser for danske borgere, der tillader sig at forelske sig i et menneske fra et andet land, udtaler Johanne.

- Det er en syg tankegang, at din ret til at leve sammen med den du elsker, gøres afhængig af uddannelsesniveau og indtægtsforhold. Det nærmer sig en slags social apartheid, hvor veluddannede og velhavende har særlige rettigheder.

Fundet her:
/ Udlændingeaftale skaber social apartheid (Enhedslisten.dk) (7. november 2010)

Regeringen & Dansk Folke_anti_parti bruger nu reelt fordomme imod "nasserne" som grundlag for at lave politik.

Samtidigt har det et anstrøg af facisme, at man i Danmark for eftertiden kun har relevans for det danske samfund hvis man er forbruger & medproducent til vækst.

Der ligger også en antagelse, at førtidspensionister & andre på overførselsindkomst har mindre politisk eksistensberettigelse i det danske samfund.

Dermed skaber regeringen & Dansk Folke_anti_parti fjendebilleder imod de fremmede & folk på overførselsindkomst. Fjendebilleder, der er med ødelægge sammenhængskraften. Dette kombineret med de ufinansierede skattelettelser & skattestop er med til at udhule velfærdsstaten & opbygge en minimalstat baseret på forsikringsmodellen.

Læg oveni dette halveringen af dagpengeperioden i en tid med arbejdsløshed som endnu et angreb på den organiserede arbejdskraft herhjemme.

Der er råd til velfærd, hvis de rige egoister vil betale de Kr. 7 Mia. i skattelettelser tilbage til samfundet.

Denne sociale apartheid kommer oveni den økonomiske apartheid, der allerede eksisterer idag med blandt andet den lavere fattigdomsskabende "starthjælp".

Jeg er først & fremmest borger i et demokrati & vil ikke reduceres til kun at være en forbruger i et kapitalistisk samfund.

Hvad er du ?