You are here

forsvaret

Nyheder fra og om Forsvaret.

Østerbro - M95: Gevær stammer fra hjemmeværnet - Over 300 militære våben er forsvundet siden 2007 !

Det M95 gevær, der blev brugt under angrebet på Østerbro i forbindelse med attentatet ved Krudttønden viser sig at stamme fra Hjemmeværnet.

Men det kommer også frem her til morgen i DR P1 Radioavisen kl. 7, at der siden 2007 er forsvundet over 300 våben fra Forsvaret inklusiv Hjemmeværnet !

Jeg fuldstændig rystet over det store antal af våben, der er forsvundet fra både forsvaret & hjemmeværnet herhjemme de sidste 8 år.

Danske soldater deltog aktiv i tortur under Operation Green Desert i 2004

Dagbladet Arbejderen kan idag fortælle, at retsmediciner Peter Mygind Leth ved undersøgelse af 11 irakiske torturofre ikke er i tvivl.

Irakerne har været udsat for tortur. Herunder Falanga-tortur, der består i at slå under fødderne.

Det blev taget til fange under Operation Green Desert i 2004 i Irak.

/ Nye retsmedicinske beviser for Irak-tortur (Arbejderen.dk) (3. december 2014)

Forsvaret brød udbudsregler 49 gange i 2012 for ialt kr. 115 Mio.

Forsvaret købte ulovligt ind 49 gange i løbet af 2012 i strid med udbudsreglerne. Det viser et brev og en række bilag, som Forsvarsministeriet offentliggjorde torsdag. I bilagene er beskrevet en gennemgang af 86 indkøb i forsvaret fra 2012, og den viser, at 49 indkøb for ca. 115 mio. kr. ikke var gennemført i overensstemmelse med gældende udbudsregler.

FE kan overvåge al kommunikation uden dommerkendelse & udlevere det til PET

DR P1 Orientering den 27. december 2012:

Mens Politiets Efterretningstjenste altid skal indhente en dommerkendelse inden den må aflytte borgernes telefoner, computere og e-mails - så har Forsvarets Efterretningstjeneste siden 2006 i al ubemærkethed måtte medtage disse oplysninger uden retskendelse.

Hvornår det kan lade sig gøre i praksis og hvordan Forsvarets nye Center for Cybersikkerhed også kan gøre brug af disse lytte-muligheder uden retskendelse ser vi nærmere på.

Jesper Tynell har nærlæst reglerne for FE's indhentning og brug af oplysninger om danske statsborgere. Og han har opdaget en smutvej, der ikke tidligere har været omtalt i pressen. Og det taler han her med tidligere opreativ leder i PET Hans Jørgen Bonnichsen om.

Sider

Subscribe to RSS - forsvaret