You are here

finanslov 2011

finanslov 2011

120 velfærdsydelser er måske truet af EU rettens forrang for dansk lovgivning

Jeg tror desværre ikke, at det kun er et tilfælde at flere af disse 120 velfærdsydelser er nævnt i en embedsmandsrapport samtidigt er blevet "reformramt".

Folkeskolen, førtidspension & fleksjob, kontanthjælp & SU var alle områder, der i rapporten kunne blive udsat for EU pres !

Udvalget blev nedsat af den daværende VK-regering som led i aftale om finansloven for 2011.

Statskassen får uventet 35 milliarder i 2011 fra pensioner i PAL-skat

- En hurtig beregning viser, at staten får ca. 45 til 50 milliarder kroner ind gennem pensionsafkastskatten i 2011, siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension, til Jyllands-Posten.

Tallene bekræftes af pensionsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension.

Regeringen har kun budgetteret med en indtægt på 12 milliarder kroner, men kan altså nu helt uventet regne med en ekstra indtægt på ca. 35 milliarder kroner. ATP alene betaler 18,3 mia. kr. i pensionsafkastskat for 2011.

De rige blev rigere i 2010: formuer øget med 387 mia. kr

387 mia. kr. Så meget er danskernes formuer vokset i 2010. Dermed er opsparingen større end før finanskrisen, og der er grobund for, at forbruget kan komme op i gear, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

/ Vores formuer øget med 387 mia. kr. (DR Online) (30. december 2010)

Pudsigt nok snakkes der kun om øget forbrug, men med så stor en stigning i formuen er der i den grad rum for ekstra skat.

Efterlønnen er selvfinansieret !

Når du ser en politiker snakke om de store omkostninger for staten ved efterløn, så skal du lige huske at vedkommende ikke fortæller hele sandheden !

Efterlønnen bliver nemlig helt finansieret af de ansatte på arbejdsmarkedet igennem de 8 % skat fra arbejdsmarkedsbidraget !

Det var en artikel i Arbejderen igår, som fangede min opmærksomhed.

Sider

Subscribe to RSS - finanslov 2011