You are here

Skat

Skattepolitik og skat

Arbejdsretten godkender løn på kr. 60 før skat i enterprise - selvom der er overenskomst

"Arbejdsretten har blåstemplet, at to overenskomstdækkede virksomheder har benyttet leverandører uden overenskomst til at levere arbejdskraft, der tjente 60 kroner i timen. Arbejdet på en stor jysk planteskole, Majland, og et stort fynsk gartneri, Topia by Roll, er udført som såkaldt entreprisearbejde, der falder uden for overenskomsternes dækningsområde. 

Skat skal kontrollere EUs finansskat

DR P1 Orientering den 24. maj 2013:

Selvom Danmark ikke er med i den finansskat, som 11 andre EU-lande vil indføre, skal danske banker og pensions-selskaber - og dermed deres kunder - betale skatten alligevel.

Og Skat skal kontrollere, at penge bliver betalt.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets skatteudvalg.

Indslag af Jacob Munch

EU kan stille krav om at nedbringe dansk betalingsoverskud med skattelettelser

- EU skal blande sig uden om størrelsen af den danske betalingsbalance, udtaler Lave K. Broch, som er en af spidskanidaterne for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med offentliggørelsen af sidste års rekordstore overskud på betalingsbalancen.

Overskuddet på den danske betalingsbalance blev sidste år rekordhøjt: 133,9 milliarder kroner - næsten 25 milliarder mere end året før. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistisk.

Produktivitetskommissionen gætter på effekten af privat udbud

Det vi blot argumenterer for det er som gennemsnit for landet som helhed. Der er det så lille en andel af opgaverne på det her område der bliver udsat for konkurrence idag, at der være et potentiale de fleste steder for at få mere ud af det.

Peter Birch Sørensen

Formand for Produktivkommissionen

DR P1 Orientering den 17. februar 2014

Sider

Subscribe to RSS - Skat