You are here

diskrimination

Diskrimination er forbudt uanset grundlaget. Det være sig religion, race, seksuel orientering, oprindelse eller anden grund.

40 års grænsen til førtidspension er fjernet i det første udkast til lovforslag

DR P1 Orientering den 5. oktober 2012:

- Unge skal ikke have førtidspension, så klart var budskabet, da regeringen i februar lancerede sit forslag til en reform af førtidspensions-lovgivningen. Og samme signal sender regeringen nu i udkastet til den lov, der skal implementere reformen.

Fremover kan personer under 40 år som udgangspunkt slet ikke få tilkendt førtidspension, kan man læse. Men nærlæser man regeringens lovudkast, så viser det sig, at kriterierne for at få førtidspension er præcis de samme, hvad enten man er under eller over 40 år.

Transseksuelle Fernanda udvises af Danmark den 17. september 2012 til tortur & døden

Transseksualitet er ikke nok til at få sin asylansøgning godkendt i Danmark. Derfor udvises Fernanda Milan til hendes hjemland Guatemala, hvor hun står til at blive tortureret og myrdet.

Når den transseksuelle flygtning kommer tilbage til sit hjemland Guatemala, er der stor risiko for, at hun bliver myrdet. Det viser adskillige rapporter om de transsekuelles vilkår i det mellemamerikanske land. I Guatemala er det nemlig en forbrydelse at være transseksuel.

Psykisk syge nægtes ulykkesforsikring af diskriminerende forsikringsselskaber

SINDs landsformand Knud Kristensen var i en debat med Torben Weiss Garne fra Forsikring og Pension i DRs Aftenshowet efter en konkret sag fortalt af Tina Christensen.

Tina Christensen var blevet nægtet at få lov til at tegne en ulykkesforsikring hos et forsikringsselskab på grund af hendes psykiske diagnose, som er paranoid skizofreni. Eller skizoaffektiv psykose, som er den begrundelse som forsikringsselskabet bruger som årsag til afslaget.

Se indslaget på

Martin Luther King jr. sidste tale 3. april 1968 i Memphis Tennesee

"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."

"Dem der gør fredelig revolution umulig vil gøre voldelig revolution uundgåelig."

John F. Kennedy

/ SPECIAL: Dr. Martin Luther King, Jr. in His Own Words (Democracynow.org) (16. januar 2012)

Udsendelsen var i anledning af Martin Luther King dagen den 16. januar i USA.

Sider

Subscribe to RSS - diskrimination