You are here

finanslov 09

Rigsrevisor: Støjberg spilder milliarder på aktivering af kontanthjælpsmodtagere

Rigsrevisor Henrik Otbo er utilfreds med beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Staten bruger hvert år milliarder af kroner på at aktivere kontanthjælpsmodtagere, men det kommer de stort set ikke i arbejde af. Og det vil Inger Støjberg ikke erkende.

Politiet fik tilført Kr. 651 Mio. i 2009 og 2010 for at dække underskud

Udvalget for en budgetanalyse af politiet 2009-2010 har afsluttet sit arbejde med en rapport, der nu er afleveret til regeringen.

I lyset af politiets betydelige underskud i 2008 og for at sikre ro om politiets økonomi i den resterende del af flerårsaftaleperioden (dvs. til og med 2010), besluttede regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i juni 2009 at tilføre politiet og anklagemyndigheden i alt 651 mio. kr. i 2009 og 2010.

Virksomhederne betaler 38,4 Mia. kroner mindre til staten i 2010 i forhold til 2009

Dagbladet Arbejderen er faldet over en interessant detalje i finanslovsforslaget for 2010:

Erhvervslivet betaler mindre og mindre til statskassen. Det viser de seneste års finanslove fra den borgerlige regering.

Ifølge regeringens forslag til finanslov for 2010 forventer den, at erhvervsskatterne vil bidrage med bare syv procent af indtægterne til staten. I kolde kontanter svarer det til 41,6 milliarder kroner ud af 576,5 milliarder kroner, som regeringen forventer bliver statens samlede indtægter i 2010.

I finansloven for i år har regeringen forventet, at erhvervsskatterne ville bidrage med 80 milliarder kroner, hvilket skulle svare til omtrent 12 procent af statens indtægter i år. Der er altså tale om næsten en halvering af erhvervslivets bidrag til den såkaldte fælles kage.

Samuelsens pris: Bilejere slipper for afgift

Påtænkte førhøjede afgifter i skattereformen 2009 på 1.4 Mia Kr på erhvervsbiler blev droppet efter forhandlinger med Anders Samuelsen med de 2 mandater fra Liberal Alliance.

Årsagen til indrømmelsen ligger i det faktum at Liberal Alliance var med i finanslov 2009. Det ville have været dårligt politisk håndværk, hvis regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen havde indført puljen allerede i år uden om finanslovsforliget med Liberal Alliance. Det ville have rystet ved hele tilliden til indgåede politiske aftaler på Christiansborg.

Sider

Subscribe to RSS - finanslov 09