You are here

Statsrevisorerne

Statsrevisorerne på Denmark Online

Hjemløse: Hul i loven gør at kommuner ikke skal hjælpe hjemløse med bolig i kommunen

DR P1 Orientering den 22. august 2014:

Regeringen mener, at det er kommunernes problem, når antallet af hjemløse stiger. Men det er Rigsrevisionen ikke enig i.

Den kritiserer nu blandt andet Boligministeriet for ikke at følge op på, om kommunerne reelt har muligheder for at skaffe hjemløse tag over hovedet.

Indslag af Jesper Tynell.

Hør indslaget her: (åbner i nyt vindue)

Fald i psykiatri sengepladser på 11 procent på landsplan fra 2007 til 2012

Folketingets rigsrevisor har idag udgivet følgende:

3.072 senge i psykiatrien i 2007
til
2.745 senge i psykiatrien i 2012

Tabel 2 viser, at antallet af normerede sengepladser til voksne psykiatriske patienter er faldende i perioden 2007-2012. Samlet set for regionerne er der tale om et fald fra 3.072 sengepladser i 2007 til 2.745 sengepladser den 1. januar 2012. Det er et fald på i alt 327 sengepladser, svarende til 11 %. Faldet skyldes primært reduktioner i Region Hovedstaden.

Rigsrevisor: Støjberg spilder milliarder på aktivering af kontanthjælpsmodtagere

Rigsrevisor Henrik Otbo er utilfreds med beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Staten bruger hvert år milliarder af kroner på at aktivere kontanthjælpsmodtagere, men det kommer de stort set ikke i arbejde af. Og det vil Inger Støjberg ikke erkende.

DRG-takster: Løkke kendte til overbetaling på 25 % til privathospitaler i årevis

Allerede i 2007 fastslog Lars Løkke Rasmussens embedsmænd, at privathospitalerne fik overbetaling. Sidste forår dokumenterede Sundhedsministeriet overbetalingen på 25 % i tørre tal, men udregningerne blev hemmeligholdt for Rigsrevisionen og Danske Regioner.

Nu er Løkke kaldt i samråd for at forklare sig.

Privathospitalerne har årligt indtil januar 2010 fået Kr. 1 Mia. i overbetaling via forhøjede DRG-takster, som Lars Løkke bestemte i sin tid som sundhedsminister.

Sider

Subscribe to RSS - Statsrevisorerne