You are here

finanskrisen 2008-09

Nyheder om finanskrisen 2008-09

91 procent af Grækenlands gæld stammer fra europæiske storbankers lån

"220 mia. euro af de i alt 240 mia. i krisepakkerne er dog ikke gået til dovne og uvederhæftige grækere, men til at holde de mindst lige så uansvarlige private långivere skadefri med offentlige midler."

/ Er der en løsning for grækerne? (Information.dk) (11. februar 2015)

Via

Kun 2 procent af USAs produktion eksporteres til EU-landene

Den 17. maj 2012 fortalte Paul Krugman i et interview med Democracynow.org, at USA kun afsætter 2 procent den samlede produktion til EU-landene. Paul Krugman er økonom med en nobelpris i baglommen.

"One of them is just troubles in Europe hit our exports, which is a bad thing, but not catastrophic. Despite everything you’ve heard about globalization, only about 2 percent of what we make in this country is sold in Europe. So, that’s not that big a deal."

Dansk oversættelse af mig:
"En af effekten af problemerne i EU er, at det påvirker vores eksport. Hvilket er en dårlig ting, men ikke en katastrofe. På trods af alt som du har hørt om globalisering, så bliver kun omkring 2 procent af det vi producerer her i landet solgt til EU. Så det spiller ingen rolle."

Prøv lige at huske det næste gang, du hører en journalist eller "økonom" sige at det er åhh så vigtigt for USA at eurokrisen bliver håndteret hurtigt til gavn for USAs eksport til EU-landene.

Det har ingen betydning for USA om EU-landene eksisterer eller ej.

Paul Krugman forudsiger også, at euroen trods alle panikforsøg fra Angela Merkel & andre højst sandsynligt kollapser inden for et par måneder.

Se den her:

Basel 3: International banklobby fik sat stopper for regulering spekulation & højere kapitalkrav

DR P1 Orientering den 8. juni 2012:

De seneste tre dage har Københavns dannet scene for en stor bankkonference indkaldt af den globale finanskapitals vigtigste brancheorganisation. IIF står for International Institute of Finance, og bliver betragtet som bankernes vigtigste lobby-organisation i spillet om nye kontrolregler i industrien efter finanskrisen.

De rigere er blevet rigere under finanskrisen - andre oplever fald i lønnen

Frank Aaen medlem af Folketinget for Enhedslisten forklarer her med tal, at de rige er blevet rigere under finanskrisen. Mens andre har oplevet reallønsfald.

Se den her:

Sider

Subscribe to RSS - finanskrisen 2008-09