You are here

Kommunale selvstyre

Den danske kommunale model er under pres. 64,5 procent af offentlige udgifter administreres af kommunerne

DR P1 Orientering den 19. november 2013:

Når du sætter dit kryds i stemmeboksen i dag, er du med til at opretholde et system, der af Verdensbanken bliver betegnet som det mest decentraliserede i verden. Eller sagt på dansk. I Danmark bestemmer kommunerne mere i forhold til staten, end i noget andet land i verden.

Kommuner til Folketinget: Lad os være

Hold op med at blande jer i alle mulige detaljer, og lad os selv bestemme, hvordan vi indretter os. Det er budskabet fra et massivt flertal af landets kommunalpolitikere til deres kollegaer på Christiansborg.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af nyhedsbrevet Momentum og Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

De rige egoister får ophævet det kommunale selvstyre med støtte fra Folketinget

Godt hjulpet af regeringen & et flertal i Folketinget, som kommer de forgyldte rige egoister i forstaderne til hjælp. Så kommer de ikke til at betale for de forsømte veje, som kommunerne vil privatisere grundet regeringens diktat om kommunal nulvækst:

Men Transportminister Hans Christian Schmidt og et flertal i Folketinget vil altså med et lovindgreb, forhindre privatiseringen af veje fra årsskiftet med tilbagevirkende kraft.

Derfor udhules det kommunale selvstyre

Læserbrev af spidskandidaten for Enhedslisten Vejle til Vejle byråd Flemming Leer Jakobsen skriver i et læserbrev:

Der har i weekenden 31. oktober været tale fra flere kommunalpolitikere, at Folketinget ikke skal blande sig i detailspørgsmål i kommunerne. Mange ved ikke, at EU også stiller krav om eksempelvis modersmålsundervisning for alle EU-borgere i folkeskolen.

Og EU er den egentlige skurk i denne sammenhæng. EUs lovmaskine er på over 90.000 sider, som Folketinget kun har meget ringe muligheder for at ændre et komma i.

Sider

Subscribe to RSS - Kommunale selvstyre