You are here

Guantanamo

Indlæg om USAs base på Cuba

Obama fastholder uskyldige i uvished på Guantanamo

De amerikanske myndigheder har i årevis tilbageholdt mere end 150 uskyldige fanger på Guantamano-basen i Cuba, mens over 200 "højrisiko"-fanger er blevet frigivet.

Det viser nye lækkede dokumenter fra Wikileaks, der tidligere har lækket et stort antal dokumenter om krigen i Afghanistan.

Dokumenterne afslører blandt andet, at fangerne har siddet fængslet uden retssag ofte på en baggrund af stærkt tvivlsomme vidneudsagn.

Embedsmænd frikendte på forhånd CIAs hemmelige flyvninger

Konklusionen var skrevet på forhånd, da regeringen i 2008 undersøgte anklagen om, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA havde brugt dansk luftrum til ulovlige fangetransporter.

Selv om Danmark endnu ikke havde fået noget svar fra amerikanerne på flyvningerne, så var den såkaldte CIA-arbejdsgruppe således klar til at frifinde dem.

Det viser hidtil hemmeligstemplede papirer fra den tværministerielle arbejdsgruppe, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Demokratisk ret i spændetrøje

Terrorlovene antaster de demokratiske rettigheder og retten til politiske aktiviteter, fastslog eksperter på onsdagens høring, som samlede 80 mennesker.

Jurist hos Institut for menneskerettigheder, Peter Vedel Kessing, havde ikke kun taget ord med. Han medbragte også en tegning, som blev klasket op på det store lærred: Tegningen bestod af to billeder: I venstre side et højhus bombet af en terrorist-lignende mand med ordene 'ulovlig terrorisme'. I højre side samme højhus - men denne gang bombet af et jagerfly med teksten 'lovlig militarisme'.

Barack Obama er en hykler: Guantanamo bliver ikke lukket d. 22. januar 2010

På fredag d. 22. januar 2010 er det et år siden at Barack Obama lovede at Guantanamo bliver lukket for de ulovligt tilbageholdte fra USAs "krig mod terror".

Som jeg umiddelbart kan se er der indtil videre kun blevet dømt 2 ved militærdomstole på Guantanamo basen. & det ud af 800 ulovligt tilbageholdte fanger !

Sider

Subscribe to RSS - Guantanamo