You are here

Grønland

Ingen grund til panik om at Grønlands indlandsis smelter 2012

- Det er meget usædvanligt, at det tør helt inde på midten, og det er udtryk for, at der har været ekstraordinært varmt på Grønland i år. Men fordi det tør et enkelt år, er der ingen grund til bekymring. Sker det til gengæld hvert år, er det langt mere alvorligt, siger Signe Andersen, Seniorforsker ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS, red.)

Hun mener derfor ikke, at der er grund til bekymring eller panik nu og her.

Embedsmænd frikendte på forhånd CIAs hemmelige flyvninger

Konklusionen var skrevet på forhånd, da regeringen i 2008 undersøgte anklagen om, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA havde brugt dansk luftrum til ulovlige fangetransporter.

Selv om Danmark endnu ikke havde fået noget svar fra amerikanerne på flyvningerne, så var den såkaldte CIA-arbejdsgruppe således klar til at frifinde dem.

Det viser hidtil hemmeligstemplede papirer fra den tværministerielle arbejdsgruppe, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Ren gætværk i "videnskabelig" rapport: klimaet i år 3000 på Grønland forudsiges !

Hvis vi flytter tidshorisonten længere ud i fremtiden - et tusind år - når de eksisterende modeller frem til, at afsmeltningen alene fra Indlandsisen med en regional opvarmning på 3 til 4 grader C vil kunne have øget det globale havniveau med 1 meter omkring år 3000, mens en opvarmning på 5 til 6 grader C kunne føje så meget som 2 meter til. Men jo længere vi ser ud i fremtiden, jo mere usikre bliver modelfremskrivningerne imidlertid.
(s. 12 i nedenstående pdf dansk version)

Danmark ikke medansvarlig for CIA-flyvninger

DR P1 Orientering d. 24. oktober 2008:

"Den danske regering hverken har eller har haft et medansvar for CIAs hemmelige fangetransporter."

Sådan lyder konklusionen på den såkaldte CIA-arbejdsgruppes redegørelse, som regeringen offentliggjorde i aftes.

For hvis den danske regering skulle være medansvarlig for transporterne, skulle den have haft kendskab til, at CIA i konkrete tilfælde har brugt eller bruger danske eller grønlandske lufthavne og luftrum som led i tranporterne.

Sider

Subscribe to RSS - Grønland