You are here

Wikileaks.org

Wikileaks.org

Saudi-Arabien modarbejder aktivt det arabiske forår

I et interview med pullitzer vindende journalist Seymour Hersh på Democracynow.org fortæller han, at Saudi-Arabien aktiv støtter modstanderne af det arabiske forår med både penge & som tilfældet i Bahrain med militær fra Saudi-Arabien. De Saudi-Arabiske militære styrker deltager aktivt i nedkæmpelsen af modstandere af kongedømmet i Bahrain.

Obama fastholder uskyldige i uvished på Guantanamo

De amerikanske myndigheder har i årevis tilbageholdt mere end 150 uskyldige fanger på Guantamano-basen i Cuba, mens over 200 "højrisiko"-fanger er blevet frigivet.

Det viser nye lækkede dokumenter fra Wikileaks, der tidligere har lækket et stort antal dokumenter om krigen i Afghanistan.

Dokumenterne afslører blandt andet, at fangerne har siddet fængslet uden retssag ofte på en baggrund af stærkt tvivlsomme vidneudsagn.

Embedsmænd frikendte på forhånd CIAs hemmelige flyvninger

Konklusionen var skrevet på forhånd, da regeringen i 2008 undersøgte anklagen om, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA havde brugt dansk luftrum til ulovlige fangetransporter.

Selv om Danmark endnu ikke havde fået noget svar fra amerikanerne på flyvningerne, så var den såkaldte CIA-arbejdsgruppe således klar til at frifinde dem.

Det viser hidtil hemmeligstemplede papirer fra den tværministerielle arbejdsgruppe, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Sider

Subscribe to RSS - Wikileaks.org