You are here

England

Storbritannien: Koorporativer måske vejen ud af krisen

DR P1 Orientering den 12. marts 2012:

I krisetider kigger politikere ofte efter alternative løsninger. og i Storbritannien har vicepremierminister Nick Clegg fået øjnene op for koorporativerne, de fællesdrevede virksomheder.

Koorporativerne i deres moderne form har rødder i 19-tallets Storbritannien, og der er i dag en del forskellige firmaer, der er drevet på denne måde, blandt andet butikskæder.

Halvdelen i beskæftigelse kan sagtens finansiere velfærdsstaten

Analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd offentliggjort idag viser, at Danmark ligger nummer 5 i andelen i beskæftigelse i hele Europa:

Internationale sammenligninger viser, at når man ser på andelen af befolkningen, der er i beskæftigelse, så er Danmark placeret i toppen. Derimod ser det værre ud, når man kigger på årlige arbejdstimer per beskæftigede i Danmark. Her ligger vi langt nede af listen.

Under sloganet ”Dyr efterløn eller varig velfærd” fra Venstres kampagne om at afskaffe efterlønnen, fremgår det, at det i dag kun er halvdelen af alle danskere, der er i arbejde.

Sammenligner man andelen af personer på arbejdsmarkedet i Danmark med andre lande, viser det sig imidlertid, at Danmark faktisk ligger helt i top med hensyn til den andel af befolkningen, der er i beskæftigelse.

Hasteopgave: genopret retsstaten ved revision af terrorlovene

Bjørn Elmquist fra Retspolitisk forening skrev d. 10. november 2010:

De sidste ni år har været præget af nye tiltag både i straffeloven og i retsplejeloven, som angiveligt for at skabe sikkerhed mod terror har udhulet retssikkerheden for os alle sammen. Der er brug for en revision, skriver Bjørn Elmquist i sin kommentar.

Indgrebene kom i to store klumper: én i 2002 og én i 2006, men med mange “smådryp” undervejs. Det største “smådryp” var i 2009 - “lømmelpakken”, som skulle give politiet de nødvendige ekstraredskaber til klimatopmødet i København i december 2009.

Sider

Subscribe to RSS - England