You are here

Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Politiets Efterretningstjeneste (PET)

IMSI-catcher: Mobiltelefoner muligvis masseaflyttet uden lovgrundlag

DR P1 Orientering den 26. januar 2015:

"Rigspolitiet og Justitsministeriet vil hverken be- eller afkræfte, om Politiets Efterretningstjeneste ved hjælp af falske sendemaster i al hemmelighed masseovervåger borgere, der befinder sig på bestemte steder.

Jyllandsposten kunne i weekenden fortælle, at bl.a. et fortroligt notat og et møde i Justitsministeriet peger på, at en sådan overvågning muligvis finder sted.

Dommer: PET medvirkede i ulovlig aktion med agent & overtrådte provokationsforbud

DR P1 Orientering den 14. januar 2013:

Mens det nye PET-tilsyn får mulighed for at få indsigt i efterretningstjenestens behandling af personoplysninger, så får tilsynet slet ingen mulighed for at kigge PET's brug af agenter efter i sømmene eller reagere, hvis efterretningstjenesten ligefrem bryder loven.

At PET går lige til grænsen og nogle gange krydser den, viser en dom fra Københavns Byret, der blev afsagt så sent som i torsdags. Her stod en 48-årig svensk mand anklaget for at smuglet en AK47 og en panserværnsraket til Danmark. I stedet for at handle med den Colombianske organisation FARC, var det en PET-agent, der modtog våbnene.

Men handlen havde formentlig aldrig fundet sted, hvis ikke DEA - det amerikanske føderale narkopoliti - havde opfordret svenskeren Paul Mardirossian til handlen. Nicolas Nielsen fulgte sagen.

Ny aftale om PET tilsyn åbner for ubegrænset PET overvågning

Den nye aftale indgået imellem regeringen, Venstre, Konservative Folkeparti & Dansk Folkeparti indeholder ingen sanktioner over for PET ved overtrædelser. Tværtimod kan PET overtræde retningslinjerne & PET tilsynet kan ikke fortælle offentligheden om overtrædelser af retningslinjerne.

PET tilsynet kan alene give PET vejledende retningslinjer, men PET kan sidde dem overhøring.

Hør mere i DR P1 Orientering den fra den 14. januar 2013:

Sider

Subscribe to RSS - Politiets Efterretningstjeneste (PET)