You are here

Efteruddannelse

Gamle besparelser i regeringens nye spareplan

Besparelserne på 24 milliarder kroner, som Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede i genopretningsplanen i sidste uge, er ikke alle nye penge. De godt to milliarder kroner, som universiteterne skal bidrage med, er nemlig allerede meldt ud i finansloven, som blev vedtaget i november 2009. Det skriver videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (C) i et læserbrev i gårsdagens udgave af Information.

Universiteterne har ifølge ministeren ingen grund til at klage over genopretningsplanen, fordi besparelserne har været meldt ud, »siden finansloven blev vedtaget 12. november 2009,« skriver Charlotte Sahl-Madsen.

Ledige dumper aktivering (dum i arbejde)

Vi kommer ikke tættere på at få et job, og milliarder af skattekroner bliver spildt. Det mener hver anden, der har været i aktivering, fremgår det af unik undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4. Beskæftigelsesministeren synes, at systemet med aktivering alt i alt er ’rigtigt godt’.

Ledige aktiveres som vinden blæser

Der er meget stor forskel på, hvordan kommunerne behandler arbejdsløse. Kommunernes udgifter til at aktivere ledige varierer nemlig uhyre meget. Bundrekorden er 7.000 kroner per aktiveret i Fanø til 252.000 kroner per aktiveret i Vallensbæk. Fra flere sider rejses der nu krav om, at kommunerne får mere styr på aktiveringen.

Ledige aktiveres som vinden blæser (Ugebreveta4.dk) (26. oktober 2009)

Uddannelse er en kæmpe gevinst for samfundet

AE-rådet skrev d. 2. august 2009:

Uddannelse har en direkte positiv effekt på de offentlige finanser: Hver uddannet dansker vil frem for en ufaglært i gennemsnit bidrage med 2-6 mio. kr. til de offentlige finanser over livet.

Uddannelse er en rigtig god investering for den enkelte. Det skyldes, at personer, der har en uddannelse, har markant højere livsindkomst end personer uden uddannelse. Uddannelse er på den måde med til at sikre øget vækst og velstand til Danmark.

Sider

Subscribe to RSS - Efteruddannelse