You are here

uddannelsespolitik

Hykleri om inklusion fra Lone Myrhøj, Pernille Moesby Laursen, Birgitte Vind, Martin Jensen & Torben Elsig-Pedersen

Flemming Leer Jakobsen kandidat for Enhedslisten til Vejle byråd har opdaget udbredt hykleri blandt genopstillede medlemmer af Vejle byråd:

I Enhedslisten Vejle bakkede vi lærerne op under lockouten & viste vores solidaritet med deres arbejdskamp, da de demonstrerede foran regionshuset under konflikten. Det skete med uddeling af en folder til støtte for deres kamp.

Samtidigt har jeg opdaget hykleri fra medlemmer af Vejle byråd.

Ingen indflydelse til Mærsk på Folkeskolen

Igår kom en nyhed om at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond donerer kr. 1 Mia. mod at få medindflydelse på, hvad pengene skal bruges til.

Udover at fonden modtager et skattefradrag (betalt af os andre) for donationen kræver en ikke valgt arving & kapitalist indflydelse på folkeskolen. Godt nok i såkaldt dialog. Men vi har vist allesammen hørt om den tidligere Mærsk diktatoriske tilgang til indretning af Operahuset. Der er ikke nogen grund til at tro, at det ikke vil blive gentaget.

Nordisk velfærdsmodel kan gøre Europa konkurrencedygtig

Hvis de europæiske lande ikke formår at omstille deres velfærdsstater efter nordisk forbillede, vil det gå ud over konkurrenceevnen og væksten, konkluderer ny rapport fra Policy Network og Institute for Policy Policy Research (IPPR).

Den nordiske velfærdsmodel – med markante investeringer i familieserviceydelser, uddannelse og færdigheder – bør danne forbillede for reformer af velfærdsstaterne andre steder i EU, hvis kontinentet skal kunne klare sig i fremtidens globale konkurrence.

Arbejdsløse bliver studerende for at få SU

Beskæftigelsen i Danmark er siden 2008 faldet med 95.000 personer mere, end ledighedstallet er steget. De fleste af disse ’forsvundne danskere’ er søgt ind i uddannelsessystemet, viser en analyse fra Nykredit.

Siden 2008 er antallet af 25-30-årige på SU steget med 22.000 & (...) I aldersgruppen 31-45 år er stigningen af SU-modtagere 7.000.

Sider

Subscribe to RSS - uddannelsespolitik