You are here

Private Sundhedsforsikringer

En større og større antal på arbejdsmarkedet forsikrer sig og kommer først i køen hos privathospitaler

Den gennemsnitlige ventetid for operationer; 2005: 57 dage, 2010: 62 dage

Siden 2001 har den borgerlige regering postet Kr. 9 Mia. i privathospitalerne.

Fra 2001 til 2005 faldt ventetiden på operationer 30 dage, men siden er udviklingen gået i stå. I 2005 var den gennemsnitlige ventetid på 57 dage, i år er ventetiden på 62 dage.

I 2009 kostede det offentlige 1,2 Mia. at henvise til privathospitalerne.

De skattefrie privat betalte sundhedsforsikringer kostede Kr. 700 Mio. i tabte skatteindtægter i 2009.

Sundhedsforsikringer er ikke til gavn for alle

DR P1 Orientering d. 26. februar 2010:

De private sundhedsforsikringer er blevet markant dyrere i år, og det er statskassen, der er med til at betale regningen, da forsikringerne meget ofte er skattebegunstigede.

Det er de fordi HELE samfundet har gavn af dem, siger forsikringsbranchen og regeringen, men den påstand kan ikke dokumenteres.

Koster staten 6-700 millioner kroner om året
Omkring én million danskere har i dag en privat sundhedsforsikring betalt af arbejdsgiveren som et skattefrit frynsegode, og det koster statskassen omkring 6-700 millioner kroner om året.

Det todelte samfund - nyliberalismens vision for afvikling af velfærdsstaten

Læserbrev i Arbejderen af økonom, cand. scient. adm. Henrik Herløv Lund:

Når de offentlige ydelser er blevet for 'lousy' for dem, som kan betale for noget bedre, så vil et spørgsmål naturligvis melde sig hos de pågældende dele af befolkningen: I hvilken grad de er interesseret i fortsat at betale høje offentlige skatter til offentlige ydelser, som de alligevel mere og mere supplerer med private ordninger?

(...)
Når man så tilmed sørger for overbetaling af privathospitalerne på bekostning af de offentlige, er vi godt på vej væk fra offentlige sundhedsydelser efter behov og over mod private sundhedsydelser leveret efter betalings- og forsikringsevne.

Resultatet er da heller ikke udeblevet: 1,7 millioner danskere har i dag private sundhedsforsikringer, der giver mulighed for at springe de offentlige ventelister over og blive behandlet på private hospitaler og klinikker.

De Konservative angriber regler for starthjælp

Den konservative arbejdsmarkedsordfører Knud Kristensen kræver reglerne for starthjælp ændret, fordi svage indvandrere på starthjælp ikke har ret til revalideringsydelse. DF raser.

De Konservative angriber regler for starthjælp (Berlingske.dk) (11. august 2009)

Amnesty havde denne kommentar til denne problematik:
Minister ignorerer kendsgerninger om starthjælp

Sider

Subscribe to RSS - Private Sundhedsforsikringer