You are here

retsforbehold

Retsforbehold: Folketingets flertal kan ikke pålægge regeringen at stemme for eller afvise EU-retsakter i Europa-udvalget

Euvalget.dk skriver idag:

Der var i forbindelse med COP21 i Paris, at regeringen ved Claus Hjort Frederiksen fremlagde forhandlinger om klimafinansiering til COP21 til orientering.

Et flertal i Folketinget havde en anden holdning end regeringen & ønskede medindflydelse

"Hvis det bliver et ja ved folkeafstemningen i morgen, er det i sidste ende regeringen - og ikke Folketinget - der beslutter, om nye retsakter skal vælges til og blive gældende ret her i landet - eller ej.

Danmark behøver ikke afskaffe retsundtagelse

NYT FRA EU-FRONTEN: Ny rapport fra tænketanken Ny Agenda afviser europaminister Nikolai Wammens påstand om, at Danmark kun har én mulighed: afskaffelse af retsundtagelsen.

Om igen, Nicolai Wammen: Danskerne har 3 valg-muligheder, ikke kun en, når det gælder retsforbeholdet, siger ny rapport fra tænketanken NyAgenda.

Retsforbehold sikrer at swift-aftalen imellem EU og USA ikke gælder for danskere

Danmark er ikke omfattet af den såkaldte SWIFT aftale, der fra i dag giver USA adgang til at registrere og opbevare informationer om økonomiske transaktioner, som firmaer i EU og borgere i EU-landene foretager sig.

SWIFT-aftalen er nemlig omfattet af det danske EU-retsforbehold. Det udtaler enhedslistens EU-ordfører, efter at Folketingets Europaudvalg har svaret på Per Clausens spørgsmål herom.

Sider

Subscribe to RSS - retsforbehold