You are here

EURO-pagten

Også kaldet Europluspagten, som skal stabilisere Euroen. Denne Europagt trådte ikraft 1. januar 2012 & er ikke den aktuelle / <a href="http://www.denmarkonline.dk/EUs_finanspagt">finanspagt 2012</a>, som iøjeblikket bliver forhandlet.

Ikke råd til efterløn - men råd til at hjælpe Euroen med 40 Mia. kroner

Den nuværende regering ser ud til at gå med til at forringe efterlønnen med Kr. 15 Mia., fordi der er et flertal i Folketinget uden om regeringen for at indføre forringelserne.

Så jeg tabte da både mund & gjorde store øjne igår aftes, da jeg så nyheden om at Helle Thorning-Schmidt indirekte igennem Nationalbanken vil tilføre Kr. 40 Mia. til IMF. (Den Internationale Valutafond).

Eu-topmøde 9. december 2011: Six-pack forslagene får først effekt om 1 til 2 års tid

DR P1 Orientering den 1. december 2011:

Der er 10 dage tilbage til EU-topmødet den 9. december, og de 10 dage er skæbnesvangre for det europæiske samarbejde. Det er nemlig ifølge flere iagttagere absolut sidste chance hvis EU fortsat skal have et euro-samarbejde, som vi kender det i dag.

Orienterings EU-analytiker Lisbeth Kirk var i studiet og fortalte om bestræbelserne på at løse krisen.

Af Louise Puck og Marianne Skovlund.

Topmøde betyder ny bankpakke, forringede levevilkår og mere EU

Folkebevægelsen Mod EU kræver folkeafstemning om europagten:

Meget er stadig usikkert efter nattens topmøde for de 17 euro-lande. Selvom aktiemarkederne umiddelbart reagerede positivt på meldingerne om mødets resultat, så er det stadig usikkert, om topmødet vil indføje sig i rækken af tidligere fejlslagne topmøder, som også mente at have løst euroens krise.

Er ikke byrådskandidat i 2013

Efter nogen overvejelse har jeg besluttet mig for ikke at være kandidat for Enhedslisten Vejle ved det næste kommunalvalg i 2013.

Som det er nu har jeg det sidste års tid været underlagt en stor aktivitet i forskellige fora som Enhedslisten, Folkebevægelsen Mod EU & ikke mindst SIND.

Udsigten til Europagtens budgetlov for kommunerne gør også, at kommunerne inklusiv Vejle kommune vil være underlagt ligeså stramme økonomiske rammer som under den borgerlige regering.

Sider

Subscribe to RSS - EURO-pagten