You are here

Ikke råd til efterløn - men råd til at hjælpe Euroen med 40 Mia. kroner

Den nuværende regering ser ud til at gå med til at forringe efterlønnen med Kr. 15 Mia., fordi der er et flertal i Folketinget uden om regeringen for at indføre forringelserne.

Så jeg tabte da både mund & gjorde store øjne igår aftes, da jeg så nyheden om at Helle Thorning-Schmidt indirekte igennem Nationalbanken vil tilføre Kr. 40 Mia. til IMF. (Den Internationale Valutafond).

/ Danmark skyder 40 milliarder kroner i redning af euroen (Politiken.dk) (8. december 2011)

Selvom Nationalbanken ikke henter pengene i statskassen, så er signalet at ikke til at tage fejl af.

Nemlig at Helle Thorning-Schmidt & Socialdemokraterne har mere til fælles med bankverdenen end de vælgere som hun skulle repræsentere på Tinge.

Samtidigt udstiller det den tætte kontakt imellem Nationalbanken & Helle Thorning-Schmidt, at der ikke reelt er den uafhængighed imellem Nationalbanken fra det politiske system.

»Så sent som i går, aftalte vi det med Nationalbanken«, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under EU's topmøde i Bruxelles til nyhedsbureauet Reuters.
Fra Politiken den 8. december 2011.

Når Helle Thorning-Schmidt bare kan tage telefonen inden indgåelse af en aftale om at redde Euroen understreger det klart behovet for større vandtætte skoder imellem det politiske system & Nationalbanken.

Faktisk er sidder der flere medlemmer af Folketinget i repræsentantskabet for Nationalbanken:

Folketingsmedlem Jonas Dahl
Folketingsmedlem Kristian Thulesen Dahl
Folketingsmedlem Magnus Heunicke
Folketingsmedlem Marianne Jelved
Folketingsmedlem Mike Legarth
Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby
Folketingsmedlem John Dyrby Paulsen
Folketingsmedlem Lars Løkke Rasmussen

/ Repræsentantskabet (Nationalbanken.dk)

De må som minimum ud af repræsentantskabet for at Nationalbanken bliver fuldt & helt uafhængigt af det politiske system !