You are here

flygtningenævnet

Flygtningenævnet er et domstolslignende organ, som i realiteten træffer vilkårlige afgørelser.

Stine kæmper for den transkønnede kvinde Fernanda Milan

Den transkønnede kvinde Fernanda Milán står til at blive udvist af Danmark på trods af, at det kan være farligt for hende at vende tilbage til sit hjemland, Guatemala. Fernandas sag har gjort indtryk på danske Stine Larsen, som har valgt at gøre noget aktivt for at støtte Fernanda og andre i samme situation. Hun har været med til at oprette gruppen T-Refugee Project, der arbejder på at hjælpe transkønnede asylansøgere, der bliver tabt på gulvet af systemet.

Fernanda Milán er 26 år og har været menneskerettighedsforkæmper i Guatemala, før hun søgte asyl i Danmark for et par år siden – og så er hun transkønnet. Begge dele kan være livsfarligt i Guatemala.

Udvisning af transkønnet Fernanda Milan til Guatamala udskudt

Pressemeddelelse:

Støttegruppe for afvist asylansøger: Tvetydige signaler fra myndighederne

T-Refugee Project, som støtter Fernanda Milán og andre transkønnede asylansøgere, retter nu en skarp kritik mod de danske myndigheder. Ved at udskyde udvisningen af Fernanda, erkender myndighederne ifølge støttegruppen, at Fernandas liv er i fare, hvis hun sendes tilbage.

Asyl-aktivister: Justitsministeren må træde ind i Fernanda Milan sagen

Pressemeddelelse modtaget fra T-Refugee Project d. 13. september 2012 modtaget via email:

Stine Larsen fra T-Refugee Project er ikke i tvivl: ”Fernanda (Milans, flj) sag må og skal genåbnes, inden hun bliver deporteret på mandag d. 17. September. Flygtningenævnets afgørelse beror på mangelfulde oplysninger, og det er en åbenlys fejl, at dommen blev afsagt på baggrund af så dårlig research.

Transseksuelle Fernanda udvises af Danmark den 17. september 2012 til tortur & døden

Transseksualitet er ikke nok til at få sin asylansøgning godkendt i Danmark. Derfor udvises Fernanda Milan til hendes hjemland Guatemala, hvor hun står til at blive tortureret og myrdet.

Når den transseksuelle flygtning kommer tilbage til sit hjemland Guatemala, er der stor risiko for, at hun bliver myrdet. Det viser adskillige rapporter om de transsekuelles vilkår i det mellemamerikanske land. I Guatemala er det nemlig en forbrydelse at være transseksuel.

Sider

Subscribe to RSS - flygtningenævnet