You are here

Stine kæmper for den transkønnede kvinde Fernanda Milan

Den transkønnede kvinde Fernanda Milán står til at blive udvist af Danmark på trods af, at det kan være farligt for hende at vende tilbage til sit hjemland, Guatemala. Fernandas sag har gjort indtryk på danske Stine Larsen, som har valgt at gøre noget aktivt for at støtte Fernanda og andre i samme situation. Hun har været med til at oprette gruppen T-Refugee Project, der arbejder på at hjælpe transkønnede asylansøgere, der bliver tabt på gulvet af systemet.

Fernanda Milán er 26 år og har været menneskerettighedsforkæmper i Guatemala, før hun søgte asyl i Danmark for et par år siden – og så er hun transkønnet. Begge dele kan være livsfarligt i Guatemala.

Stine Larsen er 33 år og cand.mag. i spansk, antropologi og kommunikation og bor i København. Stines interesse for asylområdet begyndte i Kirkeasyl. Hun har også interesseret sig for emner om queer og køn i omkring fem år. Så da hun tilfældigt mødte Fernanda Milán ved en demonstration mod hendes udvisning, fattede hun straks interesse for hendes situation.

”Da jeg mødte Fernanda, tænkte jeg: Det er jo alle mine interesser i én person!”

Stine blev derfor hurtig motiveret til at gå aktivt ind i at støtte Fernanda Miláns sag.

Læs resten her:
/ Stine kæmper for den transkønnede kvinde Fernanda (Danner.dk) (Magasinet Dannar September 2012)

Folt arbejde Stine :)