You are here

Transseksuelle Fernanda udvises af Danmark den 17. september 2012 til tortur & døden

Transseksualitet er ikke nok til at få sin asylansøgning godkendt i Danmark. Derfor udvises Fernanda Milan til hendes hjemland Guatemala, hvor hun står til at blive tortureret og myrdet.

Når den transseksuelle flygtning kommer tilbage til sit hjemland Guatemala, er der stor risiko for, at hun bliver myrdet. Det viser adskillige rapporter om de transsekuelles vilkår i det mellemamerikanske land. I Guatemala er det nemlig en forbrydelse at være transseksuel.

I Facebook-gruppen Demonstration: Save Fernanda Milan! står der, at der i Guatemala ikke findes transseksuelle kvinder over 35 år - de er alle blevet myrdet.

Fernanada Milan blev i Danmark sluset ind i asylcentret Sandholm-lejren. Hun har ikke fået nogen kønssifteoperation, og derfor fik hun plads i mændenes fløj. Det førte til, at nogle af de mandlige asylansøgere misbruge hende seksuelt.

/ Demonstration: Transseksuelle Fernanda udvises af Danmark (Ekstrabladet.dk) (10. september 2012)

Skriv under her:
/ Stop Deportation of Fernanda Milan (Skrivunder.net)

Via
[/ Underskriftindsamling for Fernanda (Facebook.com)]

Uretfærdighed hvorsomhelst er en trussel mod retfærdighed allevegne

- Martin Luther King, jr.

Hvor retter man en uretfærdighed ?

Man retter fejlen.

Når der foreligger dokumentation for drab på transseksuelle i Guatamala, så burde flygtningenævnet tage dette i betragtning i vurderingen af sagen.

Samtidigt er voldtægten af Fernanda Milan i Sandholmlejren et overgreb, som burde få konsekvenser for voldtægtsmændene.

Det har der ikke været forlydender om, at det har fået.

Samtidigt er udvisningen udtryk for endnu et overgreb, som ikke kan garantere den transseksuelle Fernanda Milan imod overgreb i Guatamala.

Giv Fernanda Milan asyl.

Lidelserne for hende bør stoppe nu !

Kommentarer

Læs Ph.d. & seniorforsker Ninna Nyberg Sørensens kommentar:

Fernanda Milán står til udvisning af Danmark d. 17. september 2012 efter afslag på asyl fra Flygtningenævnet. På grund af sin kønsidentitet og politiske aktivisme risikerer hun forfølgelse, overgreb og i værste fald livet, hvis hun udvises til Guatemala.

/ Udvist menneskerettighedsaktivist og transkvinde frygter med rette for sit liv (Diis.dk) (10. september 2012)

Dansk Institutut for Internationale Studier (DIIS) er en uafhængig, statslig forskningsinstitution, der arbejder med internationale studier.