You are here

Metock-dommen

Metock-dommen af den 25. juli 2008

Totalt nederlag for Fogh i EU om opholdsdirektivet

Nej, nej og atter nej. Sådan lyder den kontante afvisning fra EU-kommissionen til regeringens krav om at ændre i det omstridte opholdsdirektiv. "Længe leve direktivet," siger den ansvarlige justitskommissær for EU, Jacques Barrot.

Totalt nederlag for Fogh i EU (JP.dk) (10. december 2008)

Danmarks stemte i sin tid i 2004 for opholdsdirektivet uden forbehold. Det var Bendt Bendtsen, som var ansvarlig for den stemme og indirekte dermed også Anders Fogh Rasmussen som den øverste ansvarlige for regeringen. Læs mere her: Regeringen har kun sig selv at takke!

EU-modstandere: EU har for meget magt

EU-Kommissionens afvisning af den danske udlændingeaftale er et tegn på, at EU har for meget magt. Det mener Folkebevægelsen mod EU, som vil sikre, at debatten om EU's magt spiller en central rolle ved valget til EU-Parlamentet næste sommer.

EU-modstandere: EU har for meget magt (JP.dk) (8. december 2008)

Det var så EU-modstandernes kvote af omtale for hele næste år i JP... :/ Lad os se om jeg ikke får ret.

Fogh trak nitte i udlændingedebat på EU-topmøde

På EU-topmødet søgte statsministeren lydhørhed for Danmarks kritik af Metockdommen. Frankrigs præsident Sarkozy sagde 'non'.

Fogh trak nitte i udlændingedebat (Politiken.dk) (16. oktober 2008)

Rønn åbner grænsen for studerende

730 dansk-udenlandske par kan være på vej alene fra Sverige, fordi regeringen accepterer, at nye grupper kan få familiesammenføring. Disse er selforsørgende, studerende og pensionister, som med en dansk fortolkning fra 2004 ikke var omfattet af EU-reglerne. Den er nu ændret.

Rønn åbner grænsen for studerende (Politiken.dk) (29. september 2008)

&

Sider

Subscribe to RSS - Metock-dommen