You are here

300 timers reglen

225-timersregel kan være i strid med flere FN-konventioner

Med regeringens nye 225-timersregel vil 1.500 familier være i risiko for at miste kontanthjælpen. Hidtil har 95 pct. af de ramte været født uden for Danmark, og derfor kan reglen være i strid med både FN's diskriminationsforbud og Børnekonventionen, lyder advarslen.

Danmark risikerer at bryde FN’s racediskriminationsforbud, hvis regeringens nye 225-timersregel bliver gennemført i sin nuværende form, lyder advarslen fra Institut for Menneskerettigheder.

5 magt- og embedsmisbrugseksempler begået af Claus Hjort Frederiksen

DRs journalist Jesper Tynell fik tidligere i år cavlingprisen for 2009 for hans afdækning af magt- & embedsmisbrug begået under Claus Hjort Frederiksens tid som beskæftigelsesminister.

Derudover vildledte han i flere omgange Folketinget, hvor han personligt ændrede reglerne uden om Folketinget.

Det har ikke fået nogle politiske konsekvenser for Claus Hjort Frederiksen at opføre sig som en skurk i en bananstat, da Dansk Folke_anti_parti ikke har stillet ham til ansvar for hans handlinger.

Fattigdom: 300-timers reglen har klippet hul i det sociale sikkerhedsnet

Med 300-timers reglen, som nu er skærpet til en 450-timers regel, har man klippet et gevaldigt hul i det sociale sikkerhedsnet. Omkring en femtedel af de ramte i 2007 levede i forvejen et liv i fattigdom. Dermed fratages en marginaliseret gruppe med meget få økonomiske midler deres forsørgelsesgrundlag.

Sider

Subscribe to RSS - 300 timers reglen