You are here

Margrethe Vestager

Margrethe Vestager. MF & formand for det Radikale Venstre. Økonomi- & indenrigsminister. Tidl. undervisningsminister.

Frivillig Charter: 2400 arbejder gratis i Aarhus ældrepleje

Halvdelen af landets kommuner organiserer i dag deres egne frivillige på ældreområdet. En af dem er Aarhus, der har ti ansatte, som udelukkende arbejder med at organisere de frivillige på ældreområdet.

Antallet af frivillige, der arbejder i den aarhusianske ældrepleje, er eksploderet de seneste år. I dag er der 2400 frivillige på ældreområdet i Aarhus. Og kommunen satser på, at tallet skal stige endnu mere. 

For to år siden var der 1700 frivillige.

Flertal gav mandat til Danmarks deltagelse i EUs finanspagt 20. januar 2012

Fredag den 20. januar 2012 afgav et flertal af Folketingets partier mandat til Økonomi- & indenrigsminister Margrethe Vestager til at forhandle størst mulig deltagelse i EUs finanspagt i Folketingets europaudvalg.

Bevarelse af skattestoppet slår dybe huller i statskassen

Regeringen bryster sig i valgkampen af, at den har skaffet balance i økonomien i 2020. Men allerede i 2021 er der underskud igen. Claus Hjort Frederiksen lover, at skattestoppet skal fortsætte også efter 2020 og regningen for dét er dobbelt så stor som det, forringelserne af efterlønnen ellers har bedret økonomien med.

Skattestoppet koster hvert år Kr. 20 Mia. i tabte indtægter, mens forringelserne af efterlønnen øger indtægter med Kr. 10 Mia. hvert år.

Der mangler Kr. 8 Mia. til Ghettoindsats, fordi regeringen reelt har taget Kr. 10 Mia. til skattestopsregningen

Landets udsatte boligområder har allerede færdige planer liggende for sådan en 'ghettoindsats', som regeringen er i gang med at lave - men der mangler otte mia. kr. Radikale Venstre foreslår nu at finde pengene i nyt forlig om Landsbyggefonden.

»Det er ikke få projekter, der er grundstødt. Det er rigtig mange. Vi har i øjeblikket en kø for otte mia. kr. af projekter, som bare venter på at blive sat i gang,« siger direktør i Landsbyggefonden, Bent Madsen, til Information.

Sider

Subscribe to RSS - Margrethe Vestager