You are here

Der mangler Kr. 8 Mia. til Ghettoindsats, fordi regeringen reelt har taget Kr. 10 Mia. til skattestopsregningen

Landets udsatte boligområder har allerede færdige planer liggende for sådan en 'ghettoindsats', som regeringen er i gang med at lave - men der mangler otte mia. kr. Radikale Venstre foreslår nu at finde pengene i nyt forlig om Landsbyggefonden.

»Det er ikke få projekter, der er grundstødt. Det er rigtig mange. Vi har i øjeblikket en kø for otte mia. kr. af projekter, som bare venter på at blive sat i gang,« siger direktør i Landsbyggefonden, Bent Madsen, til Information.

To af sådanne områder er Korskærparken og Sønderparken i Fredericia. Her har man i forbindelse med helhedsplanerne søgt om i alt 1,8 mia. fra Landsbyggefonden - men kan ikke forvente de første penge bare til renovering før tidligst i 2013, oplyser direktør for boligkontoret, Finn Muus.

/ Ghettoområder mangler 8 mia. kr. (information.dk) (10. september 2010)

Siden 2002 kunne pengene i Landbyggefonden bruges til at finansiere op til 25% af statens tilskud til nybyggeri. Dermed har beboere i alment boligbyggeri reelt været med til at betale for skattestoppet for boligejere med Kr. 10. Mia. i 2009.

Læs mere her:

/ Regeringen har fjernet 10 mia. kr. fra lejernes opsparing (Information.dk) (3. januar 2009)

Via

[/ Regeringen har fjernet 10 mia. kr. fra almennyttige lejeres opsparing til nybyggeri (Denmarkonline.dk), (14. januar 2009)]

Skattestoppet har fjernet Kr. 103 Mia. i offentlige skatteindtægter siden 2002 & i 2010 betød det mistede skatteindtægter på Kr. 19 Mia. !

Margrethe Vestager havde denne kommentar, da skattestoppet røg i maj i år:

Jeg taler selvfølgelig om skattestoppet. Anders Fogh Rasmussens dårligste idé til dato. 

/ Nekrolog: Skattestoppet er helt dødt og vil ikke blive savnet | (radikale.dk) (21-maj-2010 18:18)

Ganske interessant, at det Radikale Venstre vil give en hjælpende hånd med at finde de fjernede penge fra Landsbyggefonden. Penge, der er gået til at finansiere skattestoppet.

Som de Radikale er imod... :/

Paradoks ?

Ja, det tror jeg da vist.

Genopretningsplanen fra 2010 skulle finde Kr. 24 Mia.

Læs mere her:

/ Genopretningspakken 2010 (Denmarkonline.dk)

Men boligejerne kom ikke til at aflevere så meget som én ekstra krone.