You are here

Glasvej terrorsagen 2007

De danske terrorister

7 danskere er nu dømt for at planlægge terroraktioner i Danmark eller udlandet, og flere har været sigtet. For første gang får seerne mulighed for at se de unge muslimer i øjnene, da DR får adgang til de dømte og kredsen omkring dem. Det viser sig, at de sjældent kommer fra nogen særlig religiøs baggrund. I stedet er de blevet radikaliseret som unge her i Danmark.

I Statsfængslet i Østjylland sidder den 36-årige palæstinenser Mohammad Zaher fra Vollsmose. Han kom til Danmark fra Syrien for 10 år siden og er dansk statsborger. Højesteret har idømt Mohammad Zaher 12 års fængsel for forsøg på terrorisme. Han har downloaded bombemanualer og produceret det ekstremt følsomme sprængstof TATP.

Den skærpede anti-terrorlovgivning var ikke årsagen til domsfældelse i Glasvej-sagen

Det var tværtimod traditionelle efterforskningsmetoder, som fik de 2 tiltalte dømt igår ved retten i Glostrup. Det siger tidligere chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen idag til Information:

Dommen mod de terrormistænkte fra Glasvej er en milepæl for PET. Vigtigst af alt er den dog et signal om, at dele af den danske terrorlovgivning er helt unødvendig, lyder det fra PET's tidligere operative chef Hans Jørgen Bonnichsen.

7 og 12 år til terrordømte i Glasvej-sagen, den ene udvises til Afghanistan

To unge mænds planer om at bringe en eller flere bomber til sprængning resulterede tirsdag i fængselsstraffe på henholdsvis 12 og syv år. Den ene havde haft kontakt til al-Qaeda.

Hovedmanden Hammad Khürshid, der havde været i træningslejr i stammeområdet Waziristan i Pakistan, blev straffet med 12 års fængsel.

Hans hjælper, Abdoulghani Tohki, fik den lavere straf. Men sidstnævnte blev udvist til hjemlandet Afghanistan. Khürshid er derimod dansk statsborger.

Dommer: Selvmordsaktion stod som en mulighed

Retsformanden Marianne Caft i Glasvej-sagen forklarede, hvorfor de to tiltalte blev kendt skyldige i forsøg på terrorisme. Skyldsspørgsmålet er dog ikke endeligt afgjort, da tiltalte kan vælge at anke sagen til landsretten.

Dommer: Selvmordsaktion stod som en mulighed (Berlingske.dk)

Tunge beviser i Glasvejsagen

Sider

Subscribe to RSS - Glasvej terrorsagen 2007