You are here

Vollsmose terrorsagen

Også kaldet for Odense terrorsagen

Terrorsag fra Vollsmose definitivt slut

Nu har den 22-årige erstatningsmodtager såvel som anklagemyndigheden besluttet sig for ikke at forsøge at få erstatningsspørgsmålet indbragt for Højesteret.

(...)

Advokat Bjørn Elmquist, forsvarer for den terrordømte Ahmad Khaldhahi ville gerne have haft menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg til at se på sagen i lyset af politiets brug af en hemmelig agent.

De danske terrorister

7 danskere er nu dømt for at planlægge terroraktioner i Danmark eller udlandet, og flere har været sigtet. For første gang får seerne mulighed for at se de unge muslimer i øjnene, da DR får adgang til de dømte og kredsen omkring dem. Det viser sig, at de sjældent kommer fra nogen særlig religiøs baggrund. I stedet er de blevet radikaliseret som unge her i Danmark.

I Statsfængslet i Østjylland sidder den 36-årige palæstinenser Mohammad Zaher fra Vollsmose. Han kom til Danmark fra Syrien for 10 år siden og er dansk statsborger. Højesteret har idømt Mohammad Zaher 12 års fængsel for forsøg på terrorisme. Han har downloaded bombemanualer og produceret det ekstremt følsomme sprængstof TATP.

Terrordømt klager til Menneskerettighedsdomstol

En af de dømte i terrorsagen fra Vollsmose ved Odense har klaget til Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg. Mohammad Zaher mener, at han blev udsat for en uretfærdig retssag, da han blev idømt 12 års fængsel.

Terrordømt klager til Menneskerettighedsdomstol (DR Online)

Sider

Subscribe to RSS - Vollsmose terrorsagen