You are here

Glostrup-terror sagen

Glostrup terrorsagen

De danske terrorister

7 danskere er nu dømt for at planlægge terroraktioner i Danmark eller udlandet, og flere har været sigtet. For første gang får seerne mulighed for at se de unge muslimer i øjnene, da DR får adgang til de dømte og kredsen omkring dem. Det viser sig, at de sjældent kommer fra nogen særlig religiøs baggrund. I stedet er de blevet radikaliseret som unge her i Danmark.

I Statsfængslet i Østjylland sidder den 36-årige palæstinenser Mohammad Zaher fra Vollsmose. Han kom til Danmark fra Syrien for 10 år siden og er dansk statsborger. Højesteret har idømt Mohammad Zaher 12 års fængsel for forsøg på terrorisme. Han har downloaded bombemanualer og produceret det ekstremt følsomme sprængstof TATP.

Nedsat erstatning til terrormistænkt fra Glostrup-terrorsagen

Den 19-årige EH, der ad to omgange er blevet frifundet i forbindelse med terrorsagen fra Glostrup, fik i dag nedsat sin erstatning til 1,1 millioner kroner frem for de 1,4 millioner, som byretten oprindeligt havde tilkendt ham. Det slog Østre Landsret fast i dag.

Nedsat erstatning til terrormistænkt (JP.dk) (2. februar 2009)

Terrorfrifundet får millionerstatning

En ung mand EH, der to gange blev frifundet for en terrormistanke i Glostrupsagen, fik torsdag tilkendt 1,4 mio. kr. Det er 300 procent over normal takst.

Dermed kom hans forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, igennem med det krav, som Rigsadvokaten i første omgang havde nægtet at gå med til. Landets øverste anklager ville kun give 1,1 millioner kroner.

Terrordømts tilknytning redder ham fra udvisning

Danmarks første terrordømte får ikke frataget sit danske statsborgerskab. Abdul Basit Abu-Lifas unge alder og tætte tilknytning til Danmark talte imod udvisning.

Hvis anklagemyndigheden havde fået medhold, ville det have været første gang i danmarkshistorien, at en terrordømt dansk statsborger blev udvist. Tidligere er den marokkansk-fødte boghandler Said Mansour, der blev idømt tre et halvt års fængsel for opfordring til terror, forsøgt frataget sit statsborgerskab, men også i den sag blev kravet underkendt.

Terrordømts tilknytning redder ham fra udvisning (Berlingske.dk) (10. oktober 2008)

Sider

Subscribe to RSS - Glostrup-terror sagen