You are here

Lone Dybkjær

Lone Dybkjær. MF for Radikale Venstre, EU-ordfører. Tidl. MEP.

Politisk flertal for ændring af terrorlov

Tal fra Justitsministeriet viser, at teleselskaberne alene i 2008 registrerede, hvad der svarer til 82.000 oplysninger pr. dansker. Samme år benyttede politiet sig af informationer fra teleskaberne i 134 tilfælde.

Pension Skejby og forstander Hans Jørgen Tholstrup fik årets Kafkat pris fra Retspolitisk forening

I går var der prisoverrækkelse af Retspolitisk forenings Kafkat 2010 i Århus. I år gik den til Pension Skejby & forstander Hans Jørgen Tholstrup for det fremragende arbejde med udslusning fra fængslerne igennem snart 41 år.

Hans Jørgen Tholstrup (Pension Skejby) kafkat modtager 2010 fra Retspolitisk ForeningDet specielle ved Pension Skejby er, at det både er et kollegie & hører under Kriminalforsorgen. Mindst 40 % af beboerne skal være ustraffede (I Pension Skejby sprog minusser) & den resterende del består af folk under udslusning fra fængslerne (I Pension Skejby sprog en plusser). 

Det er et krav, at minusserne indgår i gruppemøderne alle mandage & tirsdage i hver uge samt onsdag hver anden uge. Gruppemøderne er centrale i opbygningen af Pension Skejby, hvor den pædagogiske tilgang lever en mere tilbagetrukken tilværelse i forhold til andre tiltag i Kriminalforsorgen. Grupperne er også fælles om at lave mad sammen samt indkøb.

Kafkatten er Retspolitisk forenings hæderspris, som uddeles til organisationer eller personer der er som en havkat i hyttefadet. Den er opkaldt efter den tjekkiske jurist & forfatter Franz Kafka, der mest kendt for bogen ”Processen”.

I løbet af de snart 41 år institutionen har eksisteret har knap 2000 haft deres gang på Pension Skejby enten som ansatte, kollegiebeboere eller plusser. Kernen i tilgangen er, at møde det enkelte menneske med respekt & give vedkommende en stabil & sikker base.

Samråd kan spænde ben for Ombudsmandens undersøgelse af klima-anholdelser

Et åbent samråd i Folketingets Retsudvalg risikerer at stoppe Ombudsmandens undersøgelser af de administrative anholdelser under klimatopmødet i København.

Ombudsmandens undersøgelse af forholdene for de administrativt anholdte under klimatopmødet i København risikerer at blive spoleret af et åbent samråd i Folketinget.

Folketinget blev vildledt om den fransk model om 3 strikes-indgreb

Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg har på falsk grundlag godkendt, at Danmark på torsdag stemmer for EU's telekom-pakke. En vigtig paragraf, som skal blokere for lemfældig lukning af borgernes internet, er fjernet fra pakken.

Folketinget blev vildledt om 3 strikes-indgreb (Comon.dk) (25. november 2008)

Sider

Subscribe to RSS - Lone Dybkjær