You are here

Klimatopmøde København 2009 (COP15)

Klimatopmøde København 2009, COP15

"Forsvunden" COP15 betjent dukkede op efter presseomtale af statsadvokat Lise-Lotte Nilas lukning af sagen

Statsadvokaten måtte efter to et halvt år opgive at sætte navne på de implicerede betjente, som under klimatopmødet i København 2009 anholdt fire flyttemænd og en 65-årig kvinde i den tro at der var tale om terrorister.

Dagen efter trådte en politibetjent frem & sagde at han aldrig var blevet afhørt, selvom statsadvokaten havde fået hans navn.

Navnet var nok lagt i skuffen for bevidst undertrykte fakta hos statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

COP15 - Forfejlet terroraktion: Hvem er disse betjente?

Statsadvokaten har efter over et år ikke fundet frem til de betjente, som kørte en uskyldig anholdt rundt i timevis. Billedet til denne artikel kan måske hjælpe med at identificere dem.

Statsadvokaten får nu hjælp i form af et billede fra selve anholdelsen, som blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside. På billedet ses fem politibetjente, som er ved at føre den 36-årige mand ind i et salatfad. Mandens advokat, Bjørn Elmquist, har nu sendt fotoet til Statsadvokaten.

Eksplosion i antallet af hemmelige ransagninger hos Københavns Politi

Antallet af hemmelige ransagninger er eksploderet. Væn jer til tanken, siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke.

Alene sidste år foretog Københavns Politi cirka 85 hemmelige ransagninger. Det er en voldsom stigning i forhold til tidligere år, hvor politkredsene typisk foretog mellem en og 12 hemmelige ransagninger om året.

Det viser tal fra Justitsministeriet, som Arbejderen er i besiddelse af.

Politiet tilbageholdt norske samaritter under COP15

I Københavns Byret i går kunne betjenten ikke huske at have fortalt noget om ordren fra politiledelsen. Men han kunne godt huske forløbet op til anholdelsen af de tre samaritter:

Sider

Subscribe to RSS - Klimatopmøde København 2009 (COP15)