You are here

fildeling

Modsatrettede domme om fildeling.

Pirate Bay skal ikke spærres i Holland

En domstol i den hollandsk by Haag har afvist at tvinge teleselskabet Ziggo til at forbyde kundernes adgang til fildelingstjenesten The Pirate Bay, skriver Computerworld.

Afgørelsen går stik imod, hvad den danske højesteret besluttede i maj i år, da man stadfæstede landsrettens dom om at spærre for adgangen til den omdiskuterede hjemmeside.

De danske internetudbydere har derfor været tvunget til at nægte deres kunder adgang til The Pirate Bay, og det var et lignende forbud, som den hollandske rettighedsorganisation, Brein, havde sat næsen op efter.

Thepiratebay.org kommer for Højesteret d. 27. maj 2010

Torsdag den 27. maj afgøres det, om danskerne skal have adgang til fildelingssiden The Pirate Bay. I går hørte de fem dommere de afsluttende procedurer fra de stridende parter, som er teleselskabet Telenor og en sammenslutning af rettighedshavere til film, musik og bøger.

Der skal lukkes

Sagen er principiel, da det skal afgøres, hvorvidt internetudbyderne er ansvarlige over for kundernes adfærd på nettet. Selv ønsker telebranchen ikke, de skal være politimænd over for danskernes internetbrug.

Hemmelige forhandlinger om internettet, som ikke "vil ændre gældende lovgivning"

Danmark vil hemmeligholde forhandlinger om internettets nye grundlov - antipirattraktaten ACTA. Traktaten kan føre til overvågning, paranoia og vidtrækkende restriktioner på nettet.

Danmark drivkraften bag hemmeligholdelse af ACTA-forhandlinger

Igår i DR2 Udland kom det frem, at Danmark er et af ialt 4 lande der er drivkraften i at holde forhandlingerne om ACTA hemmelige for offentligheden. De hemmelige forhandlinger sker af hensyn til "effektive forhandlinger" ifølge et svar fra EU-kommissionen.

Tab af adgang til brug af internet er en del af det indhold, der bliver forhandlet om i ACTA. Henter man materiale på nettet igennem f.eks. fildeling skulle man kunne tabe adgangen helt til informationssamfundet.

Sider

Subscribe to RSS - fildeling