You are here

kildekritik

Østerbro- M95: Alle våben fra Antvorskov kaserne blev fundet i 2011 (Opdateret)

Opdatering: DR har igår den 17. februar 2015 rettet artiklen. Du kan læse den originale her på / Archive.org Bonnichsen: Våbenet er en ...
Det er menneskeligt at begå fejl, men godt at DR retter dem. Så mangler bare resten af de danske medier :/

Ingen dokumentation for Mary-effekt for dansk eksport til Australien

DR P1 Detektor den 14. november 2013:

Da det danske kronprinsepar for et par uger siden besøgte Australien, fik Kronprinsesse Mary af Dansk Industri og Dansk Erhverv æren for, at henholdsvis den danske eksport til Australien og antallet af australske besøgende i Danmark er fordoblet, siden kronprinseparrets forlovelse - en effekt, der ofte bliver kaldt "Mary-effekten".

Men en gennemgang fra DR's Detektor viser, at denne effekt er særdeles svær at dokumentere, og at andre lande også oplever opgangstider i forholdet til Australien - selv uden en Mary.  

Hør indslaget her:
/ Stor usikkerhed om den såkaldte ”Mary-effekt” (DR Online) (14. november 2013)

Det lykkedes endnu engang Kongehusets undersåtter at plante en historie i DR om, at dansk erhvervsliv tjener penge på at have et kongehus.

Ingen grund til panik om at Grønlands indlandsis smelter 2012

- Det er meget usædvanligt, at det tør helt inde på midten, og det er udtryk for, at der har været ekstraordinært varmt på Grønland i år. Men fordi det tør et enkelt år, er der ingen grund til bekymring. Sker det til gengæld hvert år, er det langt mere alvorligt, siger Signe Andersen, Seniorforsker ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS, red.)

Hun mener derfor ikke, at der er grund til bekymring eller panik nu og her.

Enhedslisten vil ikke lukke medier

Berlingske Tidende fordrejer udtalelser & citerer selektiv i en udtalelse af medlem af Enhedslistens Hovedbestyrelse:

Katrine Toft Mikkelsen siger til Berlingske søndag 15. juli 2012:

"- Vi så, at USA plantede løgnehistorier i Chile. Selv om alting stritter på mig, når jeg siger sådan, kan vi være nødt til at lukke udvalgte medier. Bagefter understreger hun, at det kun vil ske i 'undtagelsestilfælde', for til slut at konkludere modsat:

- Nej, det bør ikke blive muligt at lukke medier. Vi må håbe, at danske medier har tilstrækkelig integritet."

Sider

Subscribe to RSS - kildekritik