You are here

Australien

Ingen dokumentation for Mary-effekt for dansk eksport til Australien

DR P1 Detektor den 14. november 2013:

Da det danske kronprinsepar for et par uger siden besøgte Australien, fik Kronprinsesse Mary af Dansk Industri og Dansk Erhverv æren for, at henholdsvis den danske eksport til Australien og antallet af australske besøgende i Danmark er fordoblet, siden kronprinseparrets forlovelse - en effekt, der ofte bliver kaldt "Mary-effekten".

Men en gennemgang fra DR's Detektor viser, at denne effekt er særdeles svær at dokumentere, og at andre lande også oplever opgangstider i forholdet til Australien - selv uden en Mary.  

Hør indslaget her:
/ Stor usikkerhed om den såkaldte ”Mary-effekt” (DR Online) (14. november 2013)

Det lykkedes endnu engang Kongehusets undersåtter at plante en historie i DR om, at dansk erhvervsliv tjener penge på at have et kongehus.

Hemmelig Trans Pacific Partnership handelsaftale vil give virksomheder ret til at ændre amerikansk lovgivning

Democracynow.org kunne torsdag den 14. juni 2012 fortælle om en hemmelig “handelsaftale”, som reelt vil sætte blandt andet USAs miljø- & finanslovgivning under virksomheders kontrol.

Trans Pacific Partnership (TPP) vil give multinationale virksomheder retten til at kræve kompensation for udgifter som følge af lovgivningen eller hvis de ikke bliver behandlet godt nok. Samtidigt er USA foregangsland i forhandlingerne om aftalen for, at der ikke kan indføres regulering af finanssektoren.

ACTA anti piratlov underskrevet af blandt andet USA, Canada & Japan

Forleden indbød Japans regering til en underskrifts-ceremoni, hvor verdens lande skulle tilslutte sig ACTA - den halvhemmelige antipirat-traktat, som skal slå ned på krænkelser af ophavsretten.

USA skrev sammen med Canada, Japan, Korea, Marokko, Australien, New Zealand og Singapore under på Anti-Counterfeiting Trade Agreement.

Men EU gjorde ikke, selvom der var embedsmænd fra EU til stede ved ceremonien. Det samme gjaldt Mexico og Schweitz.

Sider

Subscribe to RSS - Australien