You are here

Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA)

Nyheder om frihandelsaftalen ACTA her på Denmarkonline.dk. Den skal endeligt godkendes i EU-parlamentet formentlig i juni 2012. EU har ret til at indgå frihandelsaftaler på vegne af medlemslandene.

CETA: EU-kommissionen vil bruge handelsaftale med Canada til at indføre ACTA via bagvejen

DR P1 Orientering den 18. juli 2012:

For få uger siden stemte Europa-parlamentet nej til den kontroversielle handelsaftale ACTA, der skal bekæmpe varemærkeforfalskninger.

Nu er ACTA på vej ind af bagdøren i EU's kommende handelsaftale med Canada kaldet CETA. Det vurderer den canadiske juraprofessor Michael Geist fra universitet i Ottawa, der har fået fingrene i ellers hemmeligholdte forhandlingsdokumenter.

ACTA skal alligvel behandles i EU-parlamentet i 2012

DRs P1 Harddisken kunne den 28. marts 2012 fortælle, at EU-parlamentet alligevel skal behandle ACTA inden sommerferien.

Det sker i slutningen af juni.

Et flertal i EU-parlamentet har besluttet at sætte ACTA traktaten til afstemning, selvom EU-domstolen tidligere på året skulle ind & vurdere ACTA i forhold til gældende EU-lovgivning.

Det vil et flertal i EU-parlamentets internationale handelskomitee ikke vente på. EU-kommissionen har tidligere tilkendegivet, at den vil indbringe ACTA for EU-domstolen.

3s spærring med Deep packet inspection må da være i strid med EU domstolsafgørelse om forebyggende overvågning

Mobilselskabet 3 har indført Deep Packet Inspection (DPI) af deres kunders adfærd på nettet for at stoppe adgangen til Grooveshark efter endnu en Grundlovsstridig afgørelse fra en fogedret herhjemme om forbuddet mod at indføre "andre forebyggende forholdsregler":

/ DNS-spærring ikke god nok: 3 blokerer Grooveshark med deep packet inspection (Comon.dk) (23. februar 2012)

Sider

Subscribe to RSS - Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA)