You are here

strukturreform

Strukturreformen fra 2006 ændrede de 271 kommuner til 98 kommuner & oprettede 5 regioner istedet for de hidtidige 13 amter. Regionerne kan modsat amterne ikke udskrive skat & er organiseret under Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet. <br><br>

Strukturreformen trådte ikraft 1. januar 2007 & blev indført af daværende Sundheds- & Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.<br><br>

Der var oprindeligt 275 kommuner, men Bornholms kommune blev oprettet af de daværende 4 kommuner før strukturreformen.<br><br>

I 2009 kom det frem, at kommuner over 50.000 indbyggere ikke giver stordriftsfordele - men fører til større udgifter. <br>Det blev bevidst fortiet under forhandlingerne. Læs mere her: <a href="http://www.denmarkonline.dk/1/2009-44-besparelser-i-kommuner-ved-sammenl... i kommuner ved sammenlægning blev bevidst overdrevet</a>

Lars Løkkes kommunalreform smadrede genoptræning af hjerneskadede

Før kommunalreformen i 2007 var der 23 specialinstitutioner for genoptræning af hjerneskadede i Danmark.

I 2013 er 9 af dem lukket.

En af dem var Fogedvænget ved Vejle. Den lukkede i 2011.

Kommunerne mener, at de kan stå for genoptræning.

Men det kan de ikke altid.

Se

/ Pigen der ikke ville dø - 1 år efter (DR Online) (31 minutter 07 sekunder) (3. juni 2013)

Specialundervisning: Visitation og takstsystem på handicapområdet virker fordyrrende

DR P1 Orientering den 31. juli 2013:

Hver gang en blind, døv eller multihandicappet borger skal have specialundervisning eller andre former for hjælp, har det siden kommunalreformen været kommunerne - og kun kommunerne - der har skullet betale regningen.

Millionerne bliver lettere ødslet bort, hvis de kommer fra en stor fælles-kasse - hvorimod alle får mere for pengene, hvis den der bestemmer også er den, der skal op med tegnedrengen og betale hver en krone selv.

Det var den grundlæggende tanke bag kommunaliseringen af hele det specialiserede socialområde med reformen tilbage i 2007.

Og den tanke holder regeringen nu fast i - også efter reformen i foråret blev evalueret.

Det til trods for, at en række kommuner i praksis oplever den stik modsatte effekt: Takst-styring af handicapområdet er hverken bedst eller billigst.

Det viser en undersøgelse af området, som Jesper Tynell i foråret læste. Og det forklarer en af de kommuner, der regnede med at der var penge at spare ved selv at skulle ud og købe og betale for hver en ydelse til kommunens handicappede borgere.

Medvirkende:
Peter Kjærsgaard Pedersen, fagdirektør, Greve Kommune med ansvar for bl.a. socialområdet

& Anders Kirkedal, forfatter til undersøgelse fra Kommunernes og Regionernes Evalueringsinstitut, KREVI - i dag kaldet KORA

På DR Online er der links til de to undersøgelser, som Jesper Tynell havde set nærmere på.

Kommunalpolitikerne er reduceret til bogholdere efter kommunalreformen

Fra DR P1 Krause på Tværs den 30. april 2012:

Den politiske styring er ikke fulgt med efter strukturreformen. Istedet for har embedsmændene kronede dage med djøf direktioner, hvor de overordnede udviklingslinjer i kommunerne bliver besluttet. Djøf´erne består af jurister & økonomer.

Fra omkring 33 minutter inde i programmet falder følgende kommentar af Professor Professor Jacob Torfing udtalt af en kommunalpolitikere lige efter det senest kommunalvalg i 2009:

Skolesvømning: 12 procent af kommunerne tilbyder ikke svømmeundervisning

Pressemeddelelse fra Dansk Idræts-Forbund:

12 procent af landets kommuner tilbyder ikke alle elever svømmeundervisning, og yderligere otte procent overvejer at spare skolesvømningen væk. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) vil undersøge, om svømmeklubberne kan overtage skolesvømningen og lære børnene at svømme.

Sider

Subscribe to RSS - strukturreform