You are here

Karen Jespersen

Karen Jespersen. Velfærdsminister & MF i Århus for Venstre (Favrskov-kredsen). Tidl. VS'er og Socialdemokrat.

Boligforlig om 4000 nye almene boliger - venteliste i København afskaffet i år 2034

Byggeriet af almenboliger til familier, unge og ældre skal sættes i gang med et nyt forlig mellem regeringspartierne, DF og De Radikale.

"Vi regner med, at det betyder 4 til 5000 almenboliger årligt," siger velfærdsminister Karen Jespersen (V), som også forventer, at huslejerne bliver op til 1000 kr. mindre om måneden i de nye boliger.

Den del af byggeriet, som kommunerne skal betale, grundkapitalen, bliver sat ned fra 14 procent til syv procent

To boligkvarterer i Slagelse strøget fra ghetto-liste

Ringparken og Motalavej er ikke længere ghettoer. På Velfærdsministeriets nye liste er de to boligområder i Slagelse Kommune nu strøget.

Efter at Ringparken og Motalavej er fjernet fra Velfærdsministeriets ghetto-liste, er Slagelse Kommune nu helt ghetto-frit.

To boligkvarterer i Slagelse strøget fra ghetto-liste (TV2 Øst)

VC kræver planer for udbud i kommunerne

Regeringen vil forpligte kommunerne til at lave kvalitetskontrakter og udbudsstrategier. Samlet opposition advarer mod markedsgørelse og mere bureaukrati.

Lovforslagene er et led i udmøntningen af regeringens såkaldte kvalitetsreform. Kravet om en udbudsstrategi følger i forlængelse af aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om, at mindst 26,5 procent af de kommunale velfærdsopgaver skal være i udbud til næste år.

Sider

Subscribe to RSS - Karen Jespersen