You are here

Frank Aaen

Frank Aaen, MF for Enhedslisten og finansordfører

Muligt overskud på kr. 10 - 15 Mia. på finanslov 2014 ifølge Kai Lindberg fra Lån & Spar Bank

DR P1 Orientering den 7. august 2014:

Opsving i økonomien kommer til at halvere statens underskud i forhold til det budgetterede for 2014, vurderer økonomer. Nogle af dem regner ligefrem med, at det ender med overskud.

Det får Enhedslisten til at forlange flere penge til velfærd i den finanslov, som eksperterne regner med, at Regeringen kommer til at indgå med netop venstrefløjspartiet i efteråret.

Fremrykket skat på kapitalpensioner bliver på op mod 45 mia. kr. i 2013

Statens indtægter fra den fremrykkede skat af kapitalpensioner skønnes næste år at blive på op mod 45 mia. kr. Det er 40 mia. kr. mere end det, regeringen har beregnet i sin skattereform.

Der findes ingen tal for, hvor mange penge danskerne har stående i kapitalpensioner, men pensionsselskaberne er enige om, at formuen udgør omkring 475 mia. kr.

Sparer man op på en kapitalpension, kan man vælge at lade sin opsparing beskatte i 2013, i stedet for at vente til man skal bruge pengene som pensionist.

Enhedslisten peger på regnefejl: 2020-plan giver FLERE arbejdsløse

Regeringens nye 2020-plan giver højere arbejdsløshed. Så klar er Enhedslistens kritik, efter at en fremskrivning fra Danmarks Statistik viser, at arbejdsstyrken, modsat tidligere beregninger, vil stige frem mod 2020.

- Hvis de gennemfører planen, vil det betyde, at vi får flere arbejdsløse og ikke flere i arbejde som planen lægger op til, siger Enhedslistens økonomisk politiske ordfører Frank Aaen.

De rigere er blevet rigere under finanskrisen - andre oplever fald i lønnen

Frank Aaen medlem af Folketinget for Enhedslisten forklarer her med tal, at de rige er blevet rigere under finanskrisen. Mens andre har oplevet reallønsfald.

Se den her:

Sider

Subscribe to RSS - Frank Aaen