You are here

Finanslov 2013

Muligt overskud på kr. 10 - 15 Mia. på finanslov 2014 ifølge Kai Lindberg fra Lån & Spar Bank

DR P1 Orientering den 7. august 2014:

Opsving i økonomien kommer til at halvere statens underskud i forhold til det budgetterede for 2014, vurderer økonomer. Nogle af dem regner ligefrem med, at det ender med overskud.

Det får Enhedslisten til at forlange flere penge til velfærd i den finanslov, som eksperterne regner med, at Regeringen kommer til at indgå med netop venstrefløjspartiet i efteråret.

Seniorjob selv med udbetalt efterlønsbidrag

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 25. januar 2013 af Flemming Leer Jakobsen:

I forbindelse med finansloven for 2013 kom Enhedslisten igennem med et krav om seniorjob i kommunerne til fordel for ældre, der mister dagpengene fra 1. januar 2012 til 30. juni 2013 efter det fyldte 55. år. Det selv om vedkommende eventuelt har fået udbetalt efterlønsbidrag & har meldt sig ud af A-kassen med skæringsdatoen den 16. november 2012. Kravet for at kunne i betragtning til seniorjob er, at vedkommende ville have været berettiget til efterløn med de ændrede regler for efterløn.Ved at henvende sig til A-kassen & efterbetale A-kassebidrag kan man igen komme i betragtning til et seniorjob.

Fristen for at blive en del af denne ordning er den 31. marts 2013 ved henvendelse til sin tidligere A-kasse. Aftalen giver desværre ikke ret til efterløn, men alene ret til seniorjob. Dette hjælper en lille andel af de dagpengeramte, men Enhedslisten vil fortsat arbejde på at forsøge at ændre regeringens kynisme til den igangværende dagpengemassakre. 

Flemming Leer Jakobsen
Medlem af Enhedslisten Vejle 

26 procent. Kampen for dagpenge er ikke slut

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 5. december 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

Med finanslovsforliget 2013 med regeringen valgte Enhedslisten at prioritere de 44000, der per december havde fået et brev om tilbud som led i akutpakken højt. Det svarer til 26 procent af samtlige arbejdsløse i Danmark i oktober. Regeringens flirt med tanken om at indgå finansforlig med Venstre viser desværre, at regeringen havde større interesse i at sidde ved regeringsbordet end at sikre de mange imod en social massegrav.

Det lykkedes for Enhedslisten at få forhandlet en midlertidig løsning på plads, der sikrer en ydelse svarende til kontanthjælp i 6 måneder mod at tage en uddannelse. Ingen bliver efterladt uden en ydelse trods en formue eller ægtefælle i de nuværende kontanthjælpsregler. Det løser langt fra problemet, men der er et løfte i forliget om at problemet skal tages op igen med regeringen til næste år. De mange berørte af dagpengeforringelsen er i en tid med arbejdsløshed et presserende samfundsproblem. Arbejdsløshed er aldrig kun det enkeltes eget problem. Desværre har finansloven også offentlig nulvækst. Det betyder desværre en udsigt til yderligere nedskæringer med flere arbejdsløse som et resultat.

Det er fortsat Enhedslistens mål at rulle dagpengeforringelsen tilbage til 4 års dagpengeret igen. Kampen for forbedringer er ikke slut med finanslovsforliget 2013. Men Enhedslisten kan ikke klare denne opgave alene. Derfor er der brug for alle kræfter i fagbevægelsen & baglandet i regeringspartierne. Der mange håndtag, der kan justeres på. Et af dem er dit eget. Sluk tv´et & bliv aktiv. 

Flemming Leer Jakobsen

Medlem af Enhedslisten Vejle

Lappeløsninger på dagpengeforringelsen æder besparelse op

Den dagpengeforringelse som Venstre, Konservative & Dansk Folkeparti indførte med genopretningspakken i 2010, som skulle give ialt Kr. 1.640 Mio. i besparelse i 2013 er efterhånden ved at være spist op af Helle Thorning-Schmidt regeringens egne tiltag & indrømmelser til Enhedslisten.

6 måneder ekstra til dagpengeramte til 1. januar 2013

På finansloven for 2012 fik Enhedslisten udskudt dagpengeforringelsen fra 4 til 2 år med 6 måneder, som løb op i Kr. 170 Mio.

Sider

Subscribe to RSS - Finanslov 2013