You are here

Islam

Forsker kritiserer regeringens anti-terrorplaner

DR P1 Orientering d. 24. august 2009:

Regeringen fremlagde i januar en storstilet anti-radikaliseringsplan med titlen Mod en Fælles og Tryg Fremtid. Planen indeholder 22 initiativer, der skal forhindre radikalisering og ekstremisme for dermed at forebygge terror.

Alt for simple forestillinger
Men radikaliseringsindsatserne bygger på forenklede forestillinger, siger terrorforsker Jørgen Staun fra Dansk Institut for Internationale Studier. Islamistisk radikalisering foregår nemlig langt fra altid sådan, som det antages.

Ja, mener Karen Jespersen (V), velfærdsminister

For tre måneder siden kom det frem, at en 14-årig muslimsk pige fra Odense var blevet viet til en mand i et uformelt dagligstueægteskab. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) vil undersøge fænomenet og om muligt forbyde det.

Det er endnu ikke lykkedes jer at dokumentere, at dagligstueægteskaber udgør et stort problem. Alligevel vil du bekæmpe det. Hvorfor?

Nigeriansk mand med 86 koner sætter sindene i kog

En stædig mand med hele 86 koner sætter sindene i kog i Nigeria. Ifølge loven har han ikke gjort noget forkert, da der rent juridisk ikke i Nigeriansk lov er nogen øvre grænse for antal koner. Dette kunne den engelske udgave af Al Jazeera fortælle den 29. september 2008. Ifølge gængs fortolkning af Islam går grænsen ved 4 koner.

Nyheder:

Ghettoen straffer selv

billede af vollsmose fra oven

I Odenses mest berygtede forstad, Vollsmose, hersker en arabisk kultur, hvor konflikter løses uden om politiet og domstolene. Denne historie dokumenterer parallelsamfundet og kortlægger en uløselig pædofilisag, hvor politiet måtte give op overfor imamernes uformelle men velorganiserede magt.

Mellem Vollsmoses grå betonblokke stiger en midaldrende mand og hans treårige søn ud af en bil. Hånd i hånd går de over parkeringspladsen og nærmer sig et lille butikstorv. Manden ser ned, selvom flere af hans bekendte sidder foran halalslagteren.

Sider

Subscribe to RSS - Islam